Vad är en räka Hatchery?

En räkor kläckeri är en av de platser där räkor som hålls under sin livscykel utveckling på väg att bli fullt bildade räka för kommersiell försäljning. Räkor kläckerier kan hittas i en region där räkindustrin är aktiv, och vissa regioner har många kläckerier för stora jordbruksverksamhet. Man kan även göra sina egna räka kläckeri av vanliga material, att odla sina egna räkor hemma. Det finns ett antal olika storlekar och närmar sig en räka kläckeri kan vidta mot växande räkor. På det kommersiella planet finner man kläckerier på små, medelstora och stora nivåer. Små kläckerier kan hittas i hela världen, men är särskilt vanliga i mer agrara samhällen, som har mindre stress på storskalig industrialisering. Sådana kläckerier kan hittas i hela Thailand, Kambodja och Vietnam, till exempel ofta av ensamstående och producerar små mängder av räka i låga tätheter, i ganska små dammar.

en medelstor räkor kläckeri brukar kallas en greenwater kläckeri, och även om de använder ganska stora tankar att odla räkor i, är tätheten av dessa räkor populationer fortfarande hålls relativt låg. Alger uppmuntras att växa i tankarna, som ger räka nauplii, eller första larvstadiet, med mat. Överlevnad nauplii i dessa tankar är lite mindre än hälften. En större fisk kläckeri kallas en Galveston kläckeri, efter den stora räkor producerar regionen Galveston, Texas. Dessa kläckerier använder enorma tankar, med mycket täta bestånd av räkor larver och överleva kan vara ganska låg.

Räkor nauplii så småningom förvandlas till ett andra larvstadium, och slutligen till den tredje larvstadiet av myses. Den myses ser ut som mycket små räkor, och de snabbt förvandlas till en post-larver räkor, som i huvudsak bara en baby räkor. Dessa baby räkor flyttas ut från kläckerier, och i plantskolor, där de fortsätter att växa i ytterligare två till tre veckor, äter en proteinrik diet. De unga räka får sedan flytta till growout dammar där de växa till full storlek vuxna som kan sändas till marknadsplatsen. En räka kläckeri kan lätt göras hemma, samt att uppleva -cykel med en räka på ett mer personligt plan. Dessa kläckerier är vanligtvis konstruerade för artemia, som enkelt kan köpas och kräver minimal vård och behandling. Som sådana är de göra intressanta aktiviteter för yngre barn och ungdomar lika, visar skiftet andra arter erfarenhet från ett larval stat till en post-larver, och slutligen vuxna, stat. Att göra en sammanfattning kläckeri, du kan använda två 2-liters läsk flaskor, med minimala ändringar. Förutom de flaskor, du behöver lite akvarium tätningsmedel, en pump, och några stela och regelbundna flygbolag, som alla kan köpas på de flesta sällskapsdjur tillförsel butiker som har vattenlevande leveranser. Skapa ett hem kläckeri tar bara ca en halvtimme och en välfungerande kläckeri kan ge tusentals räkor med tiden. Till att börja med, skär bort botten på flaskan, och klippa ett hål i mitten av kapsyl som är storleken på den stela flygbolag du har. Sedan in den stela flygbolaget i hålet i huven, och använda tätningsmassa runt den för att kontrollera att det inte finns några läckor. Sedan skära av toppen av den andra flaskan, och klippa ett hål nära botten för den reguljära flygbolag att gå in. Korken skruvas tillbaka på den första flaskan och fäst den reguljära flygbolag till stela flygbolaget, så det tråd genom hålet i den andra flaskan.

Placera den första flaskan vänd cap nedåt, med den andra flaskan som en monter, och bifoga den reguljära flygbolag till en enkel pump. Fyll sedan den första flaskan ungefär tre fjärdedelar med vatten, starta pumpen tills bubblorna form, tillsätt lite salt akvarium och lägga ägg artemia. Inom ungefär tjugofyra timmar äggen har kläckts, och du kan mata dem och se dem utvecklas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.