Vad är en miniatyr Åsnan?

Miniature Donkey är en ras av åsna infödda till Sardinien och Sicilien. Det är den minsta storleken på åsna tillgänglig och är känd för sina komparativa underlätta utbildning och mild karaktär. Grey-dun eller ljusa och mörka nyanser av grått, är den vanligaste färgen finns i Miniature Donkey, men andra färger är möjliga.

Grey, ängssyra, svart, brun, vita och fläckiga, eller Pinto miniatyr Åsnor är ganska vanligt. Rent svart åsnor är sällsynta. Svarta åsnor parad med andra svarta åsnor kan ändå aldrig producera ren svart avkomma eftersom Gray-dun är så dominerande i rasen. Miniatyr Åsnor kan få poäng, eller vissa områden av färg, runt ögonen och på nosen. Poängen kan vara antingen ljus på en mörk bakgrund eller mörk på en ljus bakgrund.

Den Miniature Donkey sägs ofta vara vänligare och mjukare än större åsna raser. De är också lättare att hantera på grund av sin storlek. Den Miniature Donkey är populärt i petting djurparker eller som visar åsnor. Miniatyr Åsnor kan tränas att dra en vagn och de ibland vakt i grupper för att skydda fåglar eller mindre husdjur från Coyotes.

Åsnor är flockdjur som är kända för att komma bra överens med hundar eller andra husdjur. Det Miniature Donkey bör inte höjas ensamma eftersom de är sociala djur. De gör väl i en bekväm lada vindskydd med ren hö, ett salt block, en bra kost och tillgång till färskt vatten. Mest Miniature Åsnor, eller "Mini Donks" eftersom de är ibland kärleksfullt kallas, äta säd. Men är ren alfalfa oftast för rika och svårt för dem att smälta.

Flesta Miniature Åsnor har få hälsoproblem om de är väl omhändertagna och behandlade med tålamod och vänlighet. Det Miniature Donkey är känd för att vara ganska lättsam, så länge det är väl socialiserade. "Mini Donks" borde ha veterinär rekommenderar vaccin och få sina klövar klippta fyra till sex gånger per år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.