Vad är en islandshäst?

en islandshäst är en liten, robust, modig häst hemma i Island, där hästar väcktes först av upptäcktsresande i det nionde århundradet. Även om genetiska rötter islandshästar är blandade, har rasen sedan dess blivit mycket ren, på grund av restriktioner på import av jordbruksprodukter till Island som är avsedda att skydda historiska Islandshäst. Omkring 80. 000 islandshästar finns i Island själv, och ytterligare 100. 000 fler bor utanför Island, främst i europeiska länder som Tyskland. Rasen är mycket uppskattad av förare som uppskattar stabil konstitution, vilja, intelligens och skönhet av en renrasiga isländska.

Nordiska upptäcktsresande ofta förde hästar med dem i deras upptäcktsfärder, eftersom hästen hade en helig plats i nordisk mytologi. Hästar bidragit till tydliga fält och besättning andra djur tillsammans med deras ryttare fram till början av nittonhundratalet, då bilar trädde Island. Antalet islandshästar började sjunka fram till 1940-talet och 1950-talet då rasen slaktades en masse eftersom hästarna ansågs föråldrad. Lyckligtvis fungerade rädda organisationer att skydda islandshäst, importerar många hästar till nya hem utanför Island och upprättande av rättsligt skydd för hästarna i Island också. I moderna Island, är de hästar högt värderade, och används för fritids ridning mycket mer än fältarbete. Den isländska hästen har en distinkt bygga som sätter undan från andra hästar. De flesta islandshästar är mycket små, och några på gränsen till ponny storlek, men hästarna är ganska stark och kunna bära mycket mer vikt än större hästar. På vintern, växer hästen en tät och tung rock för att skydda den från kalla vintrar Island, men det flyter man och svans av det sanna islandshästen är kvar året runt. Alla färger är tillåtna för den isländska rasen, och stora hjordar av hästar har en regnbåge av pälsen inklusive vit, grå, Pinto, Palomino, lagerblad, och svart. Den isländska hästen har också två unika gångarter som de flesta andra hästar inte inneha. Förutom skritt, trav, galopp och galopp, och islandshästar kan även tölt . Tolting är en unik gångart som vissa ryttare jämföra med inredningar , en gång visat American Saddlebred hästar. Den tölt är ganska svårt att beskriva, men den gång är mjuka och flytande, som en påskyndad hög förstärkning promenad. Vissa islandshästar kan även skeio eller takt, och mycket duktiga hästar kan visa ett flygande tempo. När hästar takt flyttar de benen på ena sidan av kroppen framåt samtidigt, vilket resulterar i en vätska, flytande gång som är vacker att titta på och trevlig att rida.

Pure islandshästar från Island tenderar att vara mycket dyrt, och exporten är begränsad eftersom när en häst lämnar Island, kan det aldrig återvända. Utanför Island, den genetiska renhet hästar är noga upprätthålls med hjälp av nationella register för att spåra rasen. När du köper en häst från Island eller annan plats, cyklister på alla nivåer söka islandshästar på grund av sin godmodighet och naturlig talang. Unga ryttare börjar ofta på islandshästar eftersom de är utmärkta familjens hästar och duktiga ryttare använder islandshästar Sportåret från Distansritt till dressyr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.