Vad är en hink Biolog?

Termen "skopan biolog" används för att beskriva någon som introducerar en ny art till ett vatten, vilket innebär att han eller hon gjorde arter i en hink innan dumpningen innehållet. Denna term används i allmänhet på ett nedvärderande sätt, införandet av ett främmande arter i vattenmiljöer som ibland kallas skopan biologi. När någon kallas en hink biolog, innebär det att han eller hon inte är särskilt välutbildade, samt vara oförsiktig.

Människor har överföra vattenlevande arter från plats till plats i århundraden, de flesta typiskt för lagring vattensamlingar med fisk. I den 20: e århundradet började dock denna praxis kommer att hamna under närmare granskning, eftersom folk började inse att lagren av inhemska arter ibland sjönk efter sådan införsel. Idag är sådana överföringar som vanligtvis bara göras efter att noggrant ha utvärderat ett ekosystem, och bidrag från flera forskare anses vanligtvis. När en ny vattenlevande arter läggs till i ett ekosystem, är det befintliga ekosystemet ofta dåligt utrustade för att hantera det. Djuret kanske inte har några naturliga fiender, och det kan vara villig att tiden före den inhemska arter som inte är bekanta med den. Som ett resultat kan en hink biolog förstöra oavsiktligt ett ekosystem mycket snabbt, genom att störa den naturliga balansen som normalt håller ekosystemet i stasis. Inom några månader eller år, får inhemska djur försvinna, springa iväg av angriparna, som vänder miljön till en öken tomrum av biologisk mångfald, tala liv.

De flesta vanliga, en hink biolog införs en ny art till ett område av egenintresse. Casual fiskare, till exempel, kan välja att införa en fiskarter de vill fortsätta i hopp om att gå fiske senare. I andra fall kan arten föras i ett försök att hantera befintliga djur och växter, som arbetar biologer ibland göra det när ett ekosystem blir störd av någon anledning. En hink biolog kan också göra handling av en slump, agn fisk kan smita från krokar, till exempel, eller ägg får transporteras tillsammans på utrustningen av oförsiktiga fiskare.

Organisationer som förvaltar naturresurser försök att avskräcka skopa biologerna genom att skicka varningar runt områden med potentiellt känsliga ekosystem, och nedslående meddelanden kan också publiceras i branschtidningar och informativa broschyrer om olika områden som syftar till att fiskarna. Både jägare och fiskare som har ett eget intresse av att ekosystemen hälsosam och mångsidig så att de kan fortsätta att njuta av dem, och hårda ord är ofta talat om hink biologer som ett resultat, eftersom de kan förstöra det roliga för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.