Vad är en hetlevrade Horse?

Även om termen hetlevrade hästen vanligtvis får folk att tänka på en uppsluppen, hetlevrad djur, är temperament faktiskt inte den avgörande faktorn. Hetlevrade hästar är faktiskt raser som faller inom en viss klass. I detta fall är de raser som är typiskt mindre och smidigare. En hetlevrade hästen tenderar också att ha en kortare och tunnare päls än kall-Bloods. Den hetlevrade hästen är känd för att ha stor energi och uthållighet. Detta är möjligt på grund av tändarbehållaren konstruktion. Eftersom hot-är varmblodiga hästar lätt muskulös de inte tröttnar så snabbt som hästar som är kraftigt muskulösa. Musklerna cool också snabbare, så att de kan arbeta eller köra hårdare och längre än större hästar. Trots sin storlek, hot-Bloods är inte svagare än andra hästar, men de är betydligt mer rörliga. Ett berömt exempel på en hetlevrade häst är den arabiska. Denna populära rasen kommer från den arabiska halvön, ett område som är mycket varm och torr. På grund av det extrema klimatet, var bred Arabians vara energisk och ha en hel del uthållighet. Men eftersom de är så modig, de anses ofta vara bättre lämpade för erfarna ryttare. En annan välkänd typ av hetlevrade häst är fullblod. De flesta är tävlingshästar fullblod, som ska berätta mycket om hur mycket energi och uthållighet typiskt i rasen. Den engelska rasen faktiskt aktier blodslinjer med arabiska-ras skapades genom att korsa Arabians med engelska hästar. En mindre känd hetlevrade häst är den marockanska rasen kallas Barb. Även om Barb är liten och lätt nog att betraktas som ett hot-blod, saknar den grace och skönhet som den arabiska är känd för. Istället för att ha en liten, utsökt formade huvudet, Barb huvud är stort och inte anses vara mycket vacker. Sin kropp är också vanligt, men det är definitivt byggd för att göra jobbet: Det Barb är lika känd för sin snabbhet och uthållighet som den arabiska.

Slutligen är rasen kallas Achaltekeer en typ av hetlevrade häst som också kommer från Mellanöstern. Dessa hästar är betydligt smalare ut än den Barb, och proportionellt sett är längre än andra hot-blods mätt från mitten av bröstet med sin svans. Sina långa organ tillsammans med sin otroliga uthållighet gör dem perfekta långdistanslopp hästar och jumprar.

som många andra ryttare och erfarna personer hästen föredrar en hetlevrade hästen långsammare, mindre atletisk men starkare kallblodiga raser. Som ett resultat av många av de hästar du ser i konkurrensen idag är varm-Bloods, vilket gör dem några av de mest kända raser i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.