Vad är en chilensk Sea Bass?

chilensk havsabborre, även kallad tandnoting är en fiskart som blev mycket populär som livsmedel under 1990-talet. Chilensk havsabborre är en djuphavsarter och tekniskt inte medlem av basen familj av fiskar alls. Det är fångad i kalla, djupa vattnen utanför Antarktis, och förtjänat namnet chilensk havsabborre, eftersom Chile var det första landet att anpassa den till den populära marknaden och "havsabborre" ansågs det mer kommersiellt gångbar än "tandnoting. "

Vid sekelskiftet the 21st Century, naturvårdare och havsfiske aktivister varnas konsumenterna för de snabbt minskande antalet chilensk havsabborre i Atlanten, varnade dem för att fortsatt konsumtion av fisk kan leda till utrotning för arten . Som en följd bort många väl betraktas kockar chilensk havsabborre från menyn och sökt alternativa källor för de rika, vita kött fisk. När får mogna på egen hand, kan chilensk havsabborre nå 200 pounds (90 kg) i vikt och leva i upp till 50 år. Den chilenska havsabborre är inte ett utomordentligt attraktiv fisk, med en distinkt förhistorisk utseende. Den chilenska havsabborre har stora ögon, en sköt käken och en lerig hudfärg. Tyvärr för fisk, den atletiska djuphavet livsstil man lever resulterar i en läcker vit kött som har minimal oljor och en fast konsistens, står sig väl vid grillning, bakning, saute, och andra sådana ansökningar matlagning. Som ett resultat av den fisk som snabbt blev trendiga under 1990-talet, och befolkningen började sjunka strax därefter. Som många djuphavsarter är chilensk havsabborre en fisk som växer och mognar mycket långsamt. Som ett resultat av omfattande kommersiellt fiske i 1990-talet utplånade mycket av häckande beståndet av fisken. När naturvårdare började uttrycka oro över situationen för beståndet vidtogs rättsliga åtgärder, utan omfattande olaglig skörd av fisken fortsatte, vilket leder till ytterligare utarmning av bestånden chilensk havsabborre. Ett konsortium bestående av 24 länder är för närvarande samarbetar för att hantera chilensk havsabborre, övervakning fiskemetoder och utfärdande av intyg som visar att fisken är lagligt fångad. Vid köp chilensk havsabborre, bör konsumenterna begära sådana intyg för att försäkra sig om att fisken har lagligen erhållits. Fångstbegränsningar verkställs av inspektioner av fiskebåtar och marknader, i hopp om att skörda fisk på ett hållbart sätt. I allmänhet konservatorer hoppas att konsumenterna avstå från att stödja den chilenska industrins havsabborre tills fisken har återhämtat sig. Om dragningskraft chilenska havsabborre på en restaurang är helt enkelt för mycket, bör konsumenterna fråga om varifrån fisken kommer. En ansedd restaurang som serverar chilensk havsabborre bör kunna tillhandahålla dokumentation för fisken, och om det inte kan tillhandahållas fisken kan ha varit olagligt in.

på kommersiell nivå, måste fisk leverantörer lämna intyg till restauranger och andra grossister köpare och restauranger kan bidra till att stödja fisket genom att be för dokumentation. Livsmedelsbutiker och fiskhandlare, likaså kan begära dokumentation för fisken. Genom att arbeta tillsammans för att bevara värdefulla marina resurser, kan människor att chilensk havsabborre kommer att finnas kvar för kommande generationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.