Vad är en Snakehead Fish?

En snakehead fisk är ett stort rovdjur sötvattensfisk hemma i Afrika, Malaysia, Indonesien och andra delar av Asien. Det finns 28 arter av Snakehead fisk. Den snakehead importeras till USA som matfisk och även för akvariefisk där tusentals Varje år säljs som sällskapsdjur. Den snakehead fisk är unik på flera sätt från de flesta andra fiskar. Liknande i kroppen-typ till en muskulös ål, kan vissa sorter växa till 4 fot (1,2 m) i längd, medan många andra mogna till cirka 4 till 5 inches (10. 16 till 12,7 cm). Det Snakehead har en platt ormliknande huvud och tandade maw, därför namn. Vad gör Snakehead så unikt, men dess glupska aptit och dess förmåga att andas luft. I själva verket snakehead kan färdas korta sträckor över land och leva i upp till tre dagar utan vatten! Det kommer att äta fisk lika stort som sig själv och kommer att förbruka mindre däggdjur också. Det finns även rapporter i Asien Snakeheads attackera och döda människor. Norra snakehead är extremt anpassningsbar till olika klimat med kallt vatten, och som alla Snakeheads, raser enkelt. Anpassningsförmåga, köttätande appetitive, brist på naturliga fiender och förmåga att tvärgående mark, gör den norra snakehead ett verkligt hot mot USA vattenvägar och inhemska arter av fiskar och groddjur. Tropiska och subtropiska raser av Snakeheads kan innebära ett ytterligare hot mot varmare vattenvägar som de i Florida och Hawaii.

Snakehead fisk har hittats i amerikanska vatten i flera stater, släppt av akvarister och befriade från livsmedelsmarknader. Många länder nu förbjuda import av levande Snakeheads har dock olaglig snakehead verksamhet noterats i de flesta av dessa stater och Snakeheads finns tillgängliga via Internet.

Många inser miljöpåverkan släppa ett husdjur eller en matfisk i lokala vatten där att fisk inte är inhemska. Med några naturliga fiender i amerikanska vatten, snakehead s flitigaste avel vanor och härdiga naturer skapa en verklig potential för snakehead fisken att föröka sig och förstöra hela bestånd av fisk och groddjur i de vatten där de släpps, däribland många arter på den utrotningshotade listan. Detta kan allvarligt skada inte bara för miljön utan även till fiske och andra fritidsaktiviteter branscher som är beroende av bevarandet av sjöar och floder. är några snakehead arter kända i akvariet handel som tankbusters, de växer mycket stora och kräver stora investeringar för att hålla, inte bara på grund av den föreskrivna tanken storlek men också på att de måste utfodras stora mängder av mat dagligen. Av denna anledning Snakeheads ofta övergår i något skede av sina ägare. Hobbykemister bör återgå dessa fiskar till akvariet handel där de kan placeras med andra villiga akvarister, lokal fisk butiker eller offentliga akvarier. Det är olagligt att släppa Främmande fisk i lokala vatten, om en snakehead eller någon annan typ av fisk. Även om många arter av Snakeheads har förtjänat en dålig rap som tankbuster, dvärg Snakeheads är mycket populära bland akvarister.

Hotet om Snakeheads sökt sig till USA vattenvägar sannolikt inte kommer att försvinna när som helst snart. Endast sträng övervakning, snabba åtgärder och hårda böter kan undvika vad som annars skulle vara en förödande förlust för den lokala miljön med betydande ekonomiska konsekvenser.

Ta reda på om Snakeheads är lagliga i ditt tillstånd, kontakta din lokala Fish and Game avdelningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.