Vad är en Maine Coon katt?

Maine Coon Katten är ett stort ras av tamkatt lätt igen på sin uppsvullna, ekorre-liknande svans, tofsar av päls på sina kinder och stora. Dessa katter är oftast långhåriga med en vit kista och de har stora, runda tassar med tofsar av hår mellan tårna. Maine Coon katten hör hemma i USA och är den officiella katt i staten Maine.

Maine Coon katt är tänkt att utvecklas från avel mellan långhåriga katter och korthårig huskatter. De har tjocka underton och hår mellan tårna för att hjälpa dem att anpassa sig till vädret i Maine, även om de naturligtvis är tamkatter och är tänkta att leva inomhus. är Dessa katter sägs vara clowner att medvetet glida av möbler för att få uppmärksamhet för sina ägare. Maine Coon Katten är känd för att vara mycket tillgiven och att komma bra överens med barn, hundar och andra katter. De sägs vara intelligenta och kan lära sig att öppna skåpdörrar och vända på vattenkranar. Maine Coon Cat sägs också att föredra att äta med människor eller andra djur istället för att äta själva. De kan också vilja följa sina mänskliga följeslagare runt huset.

Maine Coon Cat är i allmänhet en mycket härdig, frisk katt, men rasen är benägen att hypertrofisk kardiomyopati. Hypertrofisk kardiomyopati är en förtjockning av vänster kammare hjärtmuskeln som kan leda till hjärtsvikt och död. Det kan också orsaka Aortic tromboembolism. Däremot kan en hjärt ultraljud eller ekokardiografi, bidra till att upptäcka hypertrofisk kardiomyopati hos katter mellan ett och sju års ålder.

Coat färger och markeringar varierar i Maine Coon katten. Tabby striping mönster på någon del av kroppen är vanliga på Maine Coon katter som är en brungråa kropp färg. Vissa Maine Coon katter har sköldpaddsskal färg. Denna ras har inte punkter som siamesiska katt och kan ha tofsar av längre hår på bröstet och /eller kinder. Deras päls är ganska lång, men de vanligtvis inte behöver mer än en vecka borsta eftersom de oftast själva grooming.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.