Vad är en Lionhead Rabbit?

Full av fluff och en lejon-liknande röd runt huvudet, Lejonhuvad kanin har blivit en populär, sökt upp rasen kanin av såväl enskilda individer som grupper på kanin visar krets. Det är oklart om Lejonhuvad kanin har sitt ursprung, men det är tänkt att vara antingen Belgien eller England. I båda fallen var Lionhead en olyckshändelse mutation, möjligen av ett misstag vid avel kanin angora dvärg, men det var en välkommen misstag, och Lejonhuvad kanin fick snabbt beundran för deras unika utseende, vänligt sinnelag och förmåga att få utbildning. Detta skedde någon gång på 1990-talet, vilket gör det första kanin mutation i nästan 100 år.

År 1999 Lejonhuvad kanin funnit sin väg till USA. Rabbit entusiaster har arbetat på att få Lionhead erkänd som en ras av American Rabbit Breeders Association (arba), men i februari 202C de har misslyckats. Däremot har den brittiska Rabbit Breed Standards Committee (BRSBC), faktiskt erkände Lejonhuvad kanin som ras, och standarder har fastställts.

Per den BRSBC, erkända färgerna agouti, svart utter, blå, chinchilla, Harlequin, skata, opal, orange och vit. Kroppen skall vara rundad med en djärv huvud och nos. Benlängden bör medium, och när upprätt, ska bröstet vara fullt synlig. Öronen skall vara högst tre inches (7,6 cm) och ögon skulle vara djärva och ljusa. Den Lejonhuvad kanin röd omger hela huvudet, bildar en hel cirkel. Dessa kaniner väger cirka tre lbs (1,4 kg).

Lionhead kaniner erbjuda det bästa av två världar i grooming avdelning. De har påfallande långa hår längd Jersey Wooly, men bara kring huvudet. Detta ökar deras utseende samtidigt minska grooming tid i samband med andra långhåriga kaniner. Den långa hår, eller manen, kring huvudet kan vara antingen enkel eller dubbla måned. Detta är viktigt att notera eftersom det effekter sannolikheten för att producera en Maned kanin när avel.

Om två dubbel Maned lionheads kompis, kommer avkomman att vara 100% dubbel måned. Detta är inte idealiskt, som med varje ny generation, kommer att manen blir alltför överdrivna och fläckar av långt hår kommer att växa i oönskade ställen. Lejonhuvad kanin uppfödare är noga med att införa kaniner utan manen och kaniner med en enda röd i mixen för att bevara önskvärd längd och fyllighet av hår. Den nuvarande ARBA standarder pågår är exklusiva för den inre Maned Lejonhuvad kanin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.