Vad är en Funnel Web Spider?

Tratten webben spindel hänvisar till 36 arter av spindlar, som är infödda i Australien och Tasmanien. Dessa kvalster tenderar att leva i hålor, men några arter är träd invånare. Några av de arter som anses vara den giftigaste spindlar på jorden, särskilt för människor. Deras gift är ett kraftfullt nervgift som kan, när det injiceras genom ett bett, leder till döden om en person med ett bett inte använder antivenin, som också kallas antivenom. Lyckligtvis var antivenin utvecklades snabbt och är mycket effektiv. Sedan antivenin inleds, har det inte varit ett rapporterat dödsfall från en tratt bett webb spindel.

Tratten web spider är ett stort exemplar av arachnid. Deras kropp längd kan variera från en centimeter till 1,75 inches (1. 5-4. 5 cm). De är oftast glänsande svart eller brun, med en ganska liten huvud och stora kroppshålighet liknar svarta änkan, även om de är släkt med vargspindlar. De är också mycket långlivade spindlar, med kvinnor som kan leva i upp till 10 år. Hanarna tyvärr förbrukas av honan tratten Web Spider efter parning sker.

De flesta bita incidenter är ett direkt resultat av tratten män webb spindel letar efter kompisar och vandrade in i människors livsmiljöer, såsom garage eller skjul. Tyvärr är det manliga mer dödligt än det kvinnliga, och deras bett är allvarligare. När den manliga kanalen Web Spider inte av misstag stöter på människor, bor det cirka 2-4 år, beroende på när den når könsmognad, vilket kan variera beroende på art. Till skillnad från många spindlar, tratten Web Spider kommer att tillbringa lång tid i sin födelseort, vanligen vistas i upp till 2 år efter det att ägget SAC har öppnat. Detta är ovanligt bland spindlar, eftersom många av dem snart lämnar sin boplats. Denna vana kan hänföras till deras långa liv, vilka är några av de längsta någonsin.

Spindeln är ganska lätt att känna igen på grund av en tratt webben forma det bygger runt sin håla. Den cylindriska utformningen är en viktig varning att hålla dig borta från ett nätverk av detta slag. Webben form utgör också ett viktigt medel för att fånga insekter, som den varelse intrasslad i kanalen kan inte bara komma ut. Om det lyckas frigöra sig från webben, kommer det fortfarande omger av duk på alla sidor.

Även insekter står för merparten av tratten Web Spider's diet, har forskare dokumenterat också tratten Web Spider konsumerar små grodor och ödlor, som är färdiga mål om de klättrar in i ett nät. Även tanken på denna spindel kan ge många av oss en kyla ner våra ryggar, liksom de flesta giftiga spindlar, är det extremt fördelaktigt för sin miljö och indirekt till människor. Med insekt konsumtion kommer en minskning av insekter som kan sprida sjukdomen bland människor i större skala än mycket tillfällig kontakt med en spindel.

Skulle du vara i Australien, antingen som en person med hemvist eller en besökare är det viktigt att notera att det är mycket viktigt att inte hota en tratt webb spindel i någon väg. De är väldigt territoriella och mycket aggressiv, och kommer att stå sin grund i en kamp trots en enorm stor skillnad i något eller någon som hotar dem. Om du tror att du har ingått ett bett, är det viktigt att söka läkare omedelbart eller ring för akut hjälp, eftersom behandling är nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.