Vad är en Chincoteagueponny?

Chincoteagueponny är en typ av vilda hästar som finns på Assateague Island, en ö utanför kusten i den amerikanska delstaten Virginia. De ponnyer har kommit att förknippas med det närliggande ön Chincoteague som ett resultat av ett årligt pony runda upp och säljas som hållits sedan 1700-talet för att förvalta beståndet på Assateague Island. Den Chincoteagueponny trädde folkliga medvetandet i slutet av 1940-talet genom Misty av Chincoteague , en barnbok skriven av Marguerite Henry.

Chincoteague Ponies ibland felaktigt kallade "vilda hästar. " I själva verket är de inte vilda alls, utan bara förvildade, vilket innebär att de härstammar från en population av vilda hästar. Populär legend anges att ponnyer är ättlingar till spanska hästar som rymt från ett sjunkande skepp, men de faktiskt har mer vardagliga orsaker, som härstammar från hästar som släpptes av bosättare i regionen. Förvildade hästar på ön har dokumenterats sedan 1600-talet, tillsammans med viltlevande får, hundar och katter. är Assateague Island faktiskt delat i två delar av ett staket, eftersom den sträcker gränsen mellan Maryland och Virginia. På Maryland sidan, är de hästar som förvaltas av National Parks Service, medan hästarna på Virginia sida ägs av Chincoteague Frivilliga brandkåren, som hyr sin halvan av ön från National Parks Service, med tillägget att besättningen kommer att hållas till cirka 150 individer. Räddningstjänsten tar också hand om regelbunden medicinsk vård för ponny, inklusive vaccinationer för hästsjukdomar och avmaskning. I juli varje år, ponnyer på Virginia sidan av ön har simmat till Chincoteague under en slak flod, och föl och ettåringar auktioneras ut för att hålla storleken på besättningen under kontroll och för att stödja brandkåren. Den årliga Chincoteagueponny försäljning är en stor händelse som lockar människor från hela världen och köpare ombeds bevisa att de har humana transporter och boende för de hästar som de köper. Det finns ingen officiell rasstandard för Chincoteagueponny. Många av de ponnyer är pintos, men de kommer i varje färg, och vissa kommer att växa till full storlek häst när de erbjuds en mer näringsrik kost än den som finns på Assateague. Hästarna är kända för att vara mycket robust, tack vare den hårda miljön de ringer hem, och de tenderar också att vara mycket intelligent.

Flera sammanslutningar bevara historien och arv Chincoteagueponny och ponny ägare runt om i världen kan registrera sina hästar med dessa grupper, om de så önskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.