Vad är en Blue Tick Hound?

bluetick eller blått tickande hund är en ras av jakthund som har sitt ursprung i södra USA. Dessa arbetar hundar har fötts upp för att spåra ett urval av djur, särskilt tvättbjörn. Som jakthundar, blå kryssa hundar är långlivade, lojal och extremt intelligent. De är också oerhört vacker, med distinkt mönstrade kappor och unika "röster" som uppstår när de är på jakt.

Rasen verkar ha sin upprinnelse i Louisiana, och det är förmodligen härstammar från engelska jakthundar som fördes till USA i början av bosättare. Av 1946 hade en sammanslutning av uppfödare som bildats för att skapa en rasstandard för den blå fästing hund, och American Kennel Club kände igen hundar som en särskild ras. Den blå fästingen Hound är unikt anpassade för varierande terräng i den amerikanska södern, med en kraftig, muskulös bygga och stor uthållighet. Södra jägare utvecklat hundar speciellt för jakt och treeing tvättbjörn, det är därför de ibland kallas hundarna bluetick coon eller hundar coon, även om de kommer att jaga ett sortiment av andra djur också. Den "blå" färgen på en bluetick jakthund kommer från olika tickande på hundens päls. Hundarna har under lager av vit päls som är belagd med mörka prickar. Många blå tick hundarna har också mörka splotches av päls på sina ytterkläder. Rasen har också de karakteristiska sorgsna ögon och öron diskett av hund rasen, med muskelkraft bakkvartsparter till makten hundarna när de är på spåret. En del jägare arbeta med en enda blå fästing hund, medan andra kan har ett paket. Tävlingar för hundarna ibland hålls på natten så att hundar kan visa sin goda syn och förmågor spårning. Foxhunters i USA kan också åka med specialutbildade blå fästing hundar, särskilt i Syd . .

Som många arbetar raser är dessa hundar inte brukar göra lämpliga husdjur. De är extremt intelligenta och de älskar att lösa pussel, vilket innebär att de kan bli frustrerade av en miljö utan berikning. En blå bock hund kommer också att ta bort i jakten på intressanta lukter, och hundarna jagar mindre hundar, katter och andra djur, eftersom det är vad de har fötts upp att göra. Helst bör en blå bock hund utarbetas som en jakthund, och försedd med mycket motion och en rik miljö med mycket stimuli.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.