Vad är djurhållningen?

Djurhållning är vetenskapen om att ta hand om husdjur som används främst som livsmedel eller produkter källor. På många håll i världen, människor huvudsak specialister inom djurhållningen genom att vara jordbrukare, ranchägare, sheepherders, eller någon som tar hand om olika djur. Den som tar hand om husdjur, särskilt i stora grupper, övar på djurhållning. En annan definition av djurhållning är att det är ett ämne som kan studeras, ofta i college miljön. Människor som tar grundutbildningsprogram grader i djurhållning kan vara mindre intresserade av att ta hand om en flock djur och mer benägna att specialisera med examen examen i veterinärmedicin, farmaci grader specialiserar sig på djur, eller att leda stora företag som tillverkar produkter för djur som foder. Vissa människor som föder upp djur kan också ta en kurs eller två i djurhållningen att lära sig hur man gör vissa saker, som hur man docka svansar, utnyttja den nyaste tekniken för att mjölk djur, eller hur man föder upp djur med hjälp av konstgjord befruktning. I allmänhet många av de metoder som deltar i lärande djurhållning kommer naturligtvis från att tas upp på gårdar där ett stort antal djur föds upp. Detta gäller särskilt i första hand landsbygden och i mindre utvecklade länder. Barn är tidigt lära sig att ta hand om samma typ av djur föräldrarna upp så att de kan ta över gårdar och rancher som vuxna. I mer utvecklade länder, program som 4H finns, som hjälper små barn lära sig att föda upp djur, visa dem, sälja dem, och eventuellt slakta dem. Det beror helt på vilken typ upp av djur och dess användning som en säljbar produkt. För de flesta människor inte längre ökar sina egna inhemska djur för kött eller kläder, 4H ger barnen möjlighet att ta upp ett eller två djur, ibland mer beroende på föräldrarnas resurser.

Ur vetenskaplig synvinkel kan specialister inom djurhållning försöka att lösa specifika problem som uppstår i stora grupper av djur. En djurhållning specialist kan studera nuvarande medel för att förebygga mastit hos kor, eller särskilda behov av skydd för svin. Eftersom många gårdar har blivit mer industrialiserade, får klura ut maximalt lagringsutrymme för djuren i fokus. Det finns många olika skolbildningar i den vetenskapliga praktiken djurhållning. Vissa grupper medger nödvändigheten av djur för mat och en mängd olika produkter, men anser att målen i boskapsskötsel alltid bör fokusera på en human vård av djur. Under de senaste tjugo åren har ett antal djurhållning specialister har förordas för "frigående" vård av vissa djurgrupper, i motsats till att hålla djur i trånga för de flesta av sina liv.

andra specialister vid djuruppfödning håller utkik på hur lite utrymme kan du lagra ett djur, modifieringar som kan göras för att producera mer fogliga djur, och genetiska förändringar eller injektioner läkemedel som gör djuret mer värdefullt ekonomiskt . Införandet av nötkreatur hormon (BSH) att skapa en större mjölkleveranser från varje enskild ko hyllades av några djurhållning experter och föraktad av andra.

I alla, djurhållning kan hänvisa till studier eller uppfödning av domesticerade djur, särskilt i stora grupp inställningar. Du kan födas in i familjer där du får lära dig det, eller ta upp det som en del av studien. Det finns flera sätt att gå tillväga, precis som det finns flera arter av djur uppfödda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.