Vad är Stabiliserad Turquoise?

Stabiliserad turkos skapas genom att lägga till en tydlig massan krita, eller mjuka, turkos För att underlätta för färg och samt öka hårdheten på stenen. Krita, eller mjuka, är turkos vanligtvis en lägre grad av turkos, eftersom det är för mjukt för att användas på egen hand för smycken och måste stabiliseras med harts. Eftersom turkos är ett mycket poröst ämne, fyller kådan i små hål och springor att bilda ett företag stabiliserad turkos sten.

Mest turkos behandlas på något sätt. Naturlig obehandlade turkos är faktiskt ganska ovanligt, eftersom endast cirka tre procent av turkos som säljs i världen är minerade och säljs utan att något läggs till det. Termen behandlas turkos används för att betyda något turkos som är stabiliserad med färgad harts snarare än klar. Behandlat turkos är oftast billigare än antingen fysiska eller stabiliserad turkos, men det kan se konstgjorda färg.

Natural turkos ändrar färg ju mer det slits eftersom det reagerar med olja i huden. Stabiliserats turkos, å andra sidan, stabiliserar, eller håller, färgen på stenen samma oavsett hur mycket den skall bäras närmast huden. Stabiliserad turkos kostar mindre än naturlig turkos, men anses fortfarande vara vacker och önskvärd.

Stabiliserat turkos skiljer sig mycket från reconsituted turkos. Rekonstituerade turkos är den billigaste typen av turkos. Det är en mjuk, eller krita, turkos pulver som har en hel del kåda och färg läggas till pulvret. Blandningen pressas sedan till kakor som skärs i många olika former. Imitation turkos innehåller inga turkos alls, inte ens mjukt, eller krita, turkos. Antingen bara färgat harts används för att göra imitationer turkos eller deras färgade harts läggs till en vit sten som howlite.

Det är viktigt för turkos köpare att veta vad de får eftersom det är inte alltid lätt att avgöra hur mycket kåda något som säljs som turkos faktiskt innehåller. Ett test är att värma ett stift och placera den på turkos. Om stenen är faktiskt mest harts, kommer stift sjunka väg in pjäsen och lämnar ett märke. Turkosblå Köparen bör alltid få ett undertecknat kvitto från säljaren som vilken typ av turkos han /hon ska vara att sälja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.