Vad är Red Eared Turtles?

Red eared sköldpaddor, även känd som röda eared skjutreglage, är semi-akvatiska sköldpaddor hemma i den amerikanska södern där stor spridning. Dessa sköldpaddor har också kommit andra regioner i världen, tack vare sin popularitet som sällskapsdjur. Vissa djuraffärer erbjuda röda eared sköldpaddor, och de är också tillgängliga direkt via uppfödaren. För människor som överväger en sköldpadda som husdjur, är det viktigt att komma ihåg att en sköldpadda är en hel del arbete. dessa djur kan bli upp till 10 inches (25 cm) lång, med distinkta röda markeringarna på sida av huvudet där man kan förvänta sig ett öra att bo. De tillbringar en stor del av sitt liv i vattnet, beläggnings att sola sig och lägga ägg, och många röda eared sköldpaddor är relativt ensamma. De kan bli ganska aggressiva om försvar av sin livsmiljö, och de är berömda mycket fort, särskilt när de upptäcka potentiella bytesdjur. Den "slidern" in det alternativa namn är en referens till det sätt på vilket dessa sköldpaddor kan glidflyga utan ansträngning bort stenar i vattnet.

Red eared sköldpaddor äter en allsidiga kost som består av nästan allt de kan skörda eller fångst. Småfisk, insekter och sniglar är alla potentiella bytesdjur, medan olika akvatiska och semiaquatic växter är också populärt med röda eared skjutreglage. Befolkningen i röda eared sköldpaddor är mycket stabilt i det vilda, och de är en bekant syn längs södra många vattendrag.

Människor som håller rött eared sköldpaddor som husdjur bör vara beredd att betala för ett stort akvarium som ger utrymme för sköldpaddan att simma och leka, samt ger en Basking utrymme ur vattnet. Red eared sköldpaddor kräver varma vatten för att simma i, och en varm miljö med massor av ultraviolett (UV) ljus, vilket oftast kräver speciella lampor. Det är också viktigt att deras vatten hållas rena med hjälp av bra filtreringssystem. Dessa sköldpaddor behöver också en varierad kost med mycket kalcium för att berika sina skal.

Förutom att det krävs särskild utrustning, röd eared sköldpaddor också behöver någon speciell hantering. De, liksom många sköldpadda arter, bära salmonellabakterier. Sköldpaddorna verkar inte vara alltför bedrövad av förekomsten av bakterier, men det kan medföra en infektionsrisk för människors hanterare. Det är viktigt att tvätta sig noggrant efter hantering av en röd eared glida och städning dess hölje. Grund av salmonella frågan och storleken av den nödvändiga vården, röd eared sköldpaddor gör inte bra husdjur för barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.