Vad är Rare Earth Magnets?

Rare earth magneterna är extremt kraftfulla magneter gjorda av sällsynta jordartsmetaller. Den otroligt starka magneter används i en mängd olika branscher, och de är också anställda av magiker för att skapa illusioner och liknande trick. Många vetenskapliga utbudet företag säljer sällsynta jordartsmetaller magneter, och de kan också hittas i en rad produkter, inklusive högtalare och datorer. De är också ofta ingår inuti byggsatser för unga forskare, eller för personer som är intresserade av att utforska egenskaper magnetism. är begreppet "sällsynta jordartsmetaller" för att beskriva sexton element på det periodiska systemet, inklusive ytterbium, cerium, praseodymium, neodym, lantan, och samarium. Dessa faktorer ansågs ursprungligen vara ganska sällsynt, vilket är varför de var samlade under det namnet. Den första av dessa aspekter upptäcktes på 1800-talet, och senare vetenskapliga framsteg visade att vissa av dessa faktorer var faktiskt inte så ovanligt trots allt. Dessa element har en rad intressanta egenskaper som gör dem ett ämne för studie av forskare, och deras potentiella användning i magneter är en av dessa egenskaper. har detta legeras med andra ämnen som järn och bor göra sällsynta jordartsmetaller magneter, som vanligen identifieras med den primära sällsynta jordartsmetaller de innehåller, vilket är fallet med neodymium magneter. Den resulterande magneter har ett mycket intensivt magnetfält som vida överstiger de fält som genereras av mer vanliga magneter. Dessutom anses de vara permanentmagneter, även om vissa sällsynta jordartsmetaller magneter kommer att förlora sin magnetiska fält vid höga temperaturer. Några är också ganska spröd, tyvärr, vilket innebär att de måste användas med försiktighet, eftersom de kan falla isär med explosiv kraft.

Två välkända exempel på sällsynta jordartsmetaller magneter neodymmagneter och samarium-kobolt magneter. Neodymmagneter är bland de starkaste av alla magneter, och de är relativt överkomliga, vilket gör dem mycket populära. Samarium-kobolt magneter är mer spröd och dyrare, men de är också lämplig för användning vid höga temperaturer, eftersom de inte kommer att förlora sin magnetism. Detta drag gör dem populära i industriell tillverkning.

Eftersom sällsynta jordartsmetaller magneterna är så starka är det viktigt att vara försiktig runt dem. De kan störa funktionen av medicintekniska produkter såsom pacemakers, förutom anställer stor förödelse på elektriska komponenter. Magneterna kan också klämma fingrarna eller orsaka skada på egendom, tack vare sin starka magnetfält som lockar metallföremål. Som en allmän regel, ju större magneten, desto större risk, och människor borde vara försiktiga när de runt större sällsynta jordartsmetaller magneter och stora metallföremål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.