Vad är Monarch Butterflies?

En Monarch fjäril (Danaos plexippus) är en av de vackraste och mest intressanta fjärilar i världen. Monarker har särskiljningsförmåga ljus orange vingar med svarta ådror och yttre marginalerna. Den svarta yttre marginalerna är spräcklig med vita fläckar som är den svarta kroppen. De forewings har tre mörkt orange fläckar nära tipsen och de bakre vingarna är avrundade och ljusare orange.

en monark fjäril ser ut som den bara har fyra ben, eftersom de två frambenen är dvärgväxta och bo hoprullade på nära håll till kroppen. De följer de 4-stegs livscykeln för alla fjärilar, går från ägg till larv (larv), till puppa eller puppa (kokong), till vuxen fjäril. Denna metamorfos är en av de stora underverk livet. En vuxen hona lägger en liten räfflade ägg på undersidan av en Milkweed löv. Ägget hårdnar och efter några dagar en liten larv framträder. Caterpillar är inringad med färgglada band av grädde, svart och gult. Först äter ägg fallet för näringsämnen, då Milkweed bladen.

Milkweed innehåller gift i form av giftiga cardenolide glykosider, som fungerar som Monarch naturliga försvar mot rovdjur. Eftersom den vuxna fjärilen bara smuttar mat men kan inte äta, är det upp till larv att konsumera bladen som kommer att ge vuxna dess medfödda försvaret. Skadliga Milkweed invaderar jordbruksmark, vilket gör Monarch en positiv insekt. The Monarch larv äter dag och natt för att öka sin vikt, och kommer molt 4 gånger i processen. När den når en längd på cirka 2 inches (5 cm), anser det vara en lämplig plats att fästa ett bakben och hänga upp och ner. Den använder sin spinndysor att skapa en Silken lim för att hålla den säker och börjar sedan sprider sin hud eller exoskelett. Den nya huden hårdnar till en grön vaxliknande puppa. Denna kokong blir allt öppnare som närmar sig 10 till 14 dagar märke när den vuxna Monarch involverad vingarna våt och knycklas. Den vuxna Monarch fjärilen kommer att bo på bruten kokong pumpar blod i venerna i sin vingar för att blåsa upp dem. Gång pumpade de får torka i luften, då Monarch är redo att ta flyget. Det kommer att få sin näring nu från att dricka blomma nektar med en snabel, eller lång tunga. När snabel inte används är det rullade på munnen.

ögonen på en monark fjäril är sammansatta, gjord av många små ögon. De kan se färger och bilder. Fjärilarna inneha även hörsel, beröring och smak /lukt. Den vuxna växer inte, och livslängd vuxna Monarch varierar. Om det framgår av den kokong i början av sommaren kommer det att bo cirka 2-5 veckor, men om det visar sig i slutet av sommaren kommer det att bo under vintermånaderna. En av de mest fantastiska saker om Monarch fjärilen är att vissa arter är flyttfåglar, flyger över 2. 200 miles (3. 540 km) varje höst från det kalla norr om USA och Kanada till varmare områden som California, Florida och Mexiko. Monarch Butterflies av tusentals bosätta sig i samma träd generation efter generation. Dessa livsmiljöer krymper dock inspirerande konservatorer arbeta för att reservera en del av dessa områden för att säkerställa överlevnad Monarch butterfly.

Monarch larver gjordes nyheter 1999 då en publicerad rapport i Nature Tidningen visade att pollen från genetiskt modifierade (GM) "B. t. corn "dödade larverna. (BT är ett bekämpningsmedel som används av ekologiska odlare eftersom det dunstar bort i solen och kan enkelt tvättas bort. GM-majs har dock genetiskt modifierad för att innehålla Bt bekämpningsmedel i DNA i själva fabriken . ) var utfört på eget exemplar, så Monarch larver äter inte majs, men dödsfallen belyst avser att när vinden och naturliga processer sprida GM pollen till den omgivande miljön kommer det att få oönskade effekter, inte bara på monarker, men på många arter av insekter och även andra växter och närliggande odlingar.

Den ljusa färger Monarch fjärilen är vad varna rovdjur av giftet den innehar. En fågel som tar en nypa av en vinge kommer spy och kom ihåg att inte försöka att tydligt färgade insekt igen. Av denna anledning giftfri nordamerikanska Viceroy fjäril (Limenitis archippus) har anpassat sig till att se nästan exakt likadana ut som monark!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.