Vad är Loggerhead Turtles?

Oäkta sköldpaddor sköldpaddor med en global spridning, även om vissa delar av världen är mer kända för sin loggerheads än andra. I bevarandet rörlighet har Caretta sköldpaddorna blivit en viktig symbol, dessa milda jättar lades till de hotade arterna listan år 1978, och de fortsätter att vara mycket sårbara trots ansträngningar från naturvårdarna. Människor som vill se Caretta sköldpaddor i deras naturliga livsmiljöer kan besöka kustområden med stora populationer osams, trots att tillgången till sköldpaddorna kan begränsas på grund av bevarande berör.

Liksom andra havssköldpaddor, loggerheads har ett skal eller ryggskölden med en mjukare undersida. Skalet är vanligen en rödbrun färg, medan sköldpaddan mage är en krämig gula. Loggerheads har kraftfulla fenor för att bada tillsammans med starka, sågat käkar som kan knäppa genom skaldjur. Vuxna sköldpaddor får överskrida 220 pounds (100 kg) i storlek, och de är ganska imponerande syn. Det finns flera olika etapper till livet i en oäkta sköldpadda. Honorna lägger sina ägg på stranden, och när äggen kläcks de små sköldpaddorna ta sig till vatten. Resan till vattnet hjälper unga sköldpaddan bygga upp sin styrka, och när sköldpaddorna mot vattenytan, börjar de genast simning och utforska. Unga sköldpaddor glida ut till havs, där de lever flytande skräp i havet och rensar för mat. Vid cirka 12 års ålder, Caretta sköldpaddor flytta in i kustområdena, där de tillbringar större delen av sitt liv, även om vissa sköldpaddor har känt att färdas enorma sträckor.

Humans gång jagade Caretta sköldpaddor som en källa till kött och olja. Skal användes också i olika hantverk. Jakt hotas allvarligt överlevnad Caretta sköldpaddan, och när varelser var rödlistade, det blev olagligt att jaga dem. Oäkta sköldpaddor är fortfarande hotade av förstörelse av livsmiljöer, men eftersom de bygger på friska vatten och stränder för att överleva. Det är inte heller ovanligt att Caretta sköldpaddor att sopas upp i fisket bifångster, även om vissa grenar av fiskerinäringen använda speciellt utformade nät som har utformats så att sköldpaddor ut.

Dessa havssköldpaddor kan leva ett ganska gamla, de är inte ens könsmogen förrän runt 35. Många människor gillar att titta Caretta sköldpaddor i vattnet, och i vissa delar av världen kan man även simma med dem. Naturvårdare hoppas att deras ansträngningar kommer att bevara oäkta sköldpadda populationer så att framtida generationer kan njuta av dem också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.