Vad är Johor Hominid?

Också känd som Orang Mawa eller den malaysiska Mawa, det Johor Hominid är en tvåbent, apliknande varelsen som uppges bebor den 248 miljoner år gamla Johor djungel av Malaysia. Vittnen säger att varelsen är täckt med svart päls, står upp till 12 fot (3,6 m) lång, och kvarstår på en diet av fisk, frukt, och enligt vissa rapporter, vildsvin. Den Orang Asli infödda hänvisa till Johor Hominid som "Hantu jarang Gigi", som betyder "Snaggle-tandad Ghost. "

rapporterades observationer av Johor Hominid går tillbaka så tidigt som 1800-talets slut. Den senare hälften av förra århundradet såg bevis på varelsens existens i form av stora fotspår, var och en med fyra tår och cirka 18 inches (45,7 cm) långa, finns i 1995. År 2005 rapporterade vittnen såg en Johor Bigfoot familj, inklusive föräldrar och en juvenil nära Kincin River, där mer fotspår hittades senare.

År 2006 blev den malaysiska regeringen det första landet i världen som inleda en officiell expedition för att söka efter en Hominid rapporterats. Miljöaktivist, skapade Vincent Chow tillsammans med Sean Ang en webbplats för att uppdatera allmänheten om sökningen och myntade begreppet "Johor Hominid" i processen. Chow påstod sig ha tolv fotografier av varelsen, tagna av en tidigare kambodjanska gerillan. Skisser av bilderna släpptes långsamt via webbplatsen, hävdade dock hemsida att de faktiska fotografier skulle reserveras för publicering i en kommande bok. Så småningom släpptes bilderna via hemsidan, och strax efter utsatt som kopior från boken, "L'Odyssee de l'espèce", som innehöll stillbilder från 2001 års franska science fiction-filmen med samma namn.

Trots 2006 hoax fortsätter Johor Hominid fenomenet att trollbinda Cryptozoology gemenskap med några spekulerade om att djuret har faktiskt existerar, och kan vara en ättling till Homo Erectus . Andra teoretisera att det kan vara en modern Gigantopithecus, en teori som också har tillämpats på Bigfoot, Sasquatch, och Abominable Snowman. Vissa skeptiker säger Johor Hominid observationer är bara ett fall av felaktig identitet med Sun Bears, eller det överflöd av orangutanger som har migrerat till Johor djungeln på grund av återbeskogning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.