Vad är Hygrocybe Aurantipes?

Hygrocybe aurantipes är en australisk svamp i waxcap familjen. Det anses vara "känsliga" av naturvårdare, vilket innebär att om inte åtgärder vidtas, kan svampen vara utrotningshotade. Denna sällsynta svamp har en väldigt distinkt utseende som gör det lätt att identifiera, när det finns, och det är ovanligt nog att det för närvarande inte har något vanligt namn.

Denna svamp samlades för första gången 1990, i Lane Cove Bushland Park, och det skrevs officiellt år 1999. Det faktum att denna svamp upptäcktes först under senare delen av 20th Century illustrerar det faktum att nya arter verkligen finns ständigt, även i fast områden. Australien är lite känd för att ha ovanliga växt-och djurarter som gömmer sig i vanlig syn, tack vare det faktum att kontinenten är så stort och så glest befolkade, biologer har även funnit varelser tros vara utdöd i delar av Australien. Australiens otrolig biologiska mångfalden kan bero på att det är relativt isolerat, vilket gör det lättare för ömtåliga växter och djur att överleva.

Liksom andra waxcap svampar, har Hygrocybe aurantipes typiskt texturerat mössa med ett vax känsla som ibland blir kvar på händerna. Svampen föredrar att växa i blad-mögel och andra aggregat av organiskt material, och det har bara hittats i östra Australien hittills, vanligen i fuktig, skogsbeklädda områden. Den artepitet aurantipes , eller "golden-footed," är en hänvisning till utmärkande utseende Hygrocybe aurantipes , svampen har en matt oliv brun och en lysande gyllene stam och gälar. Hygrocybe aurantipes har en kal stam och en mössa som startar i en konisk form innan platta med åldern, SPORE utskrift av denna svamp är vit, och svampen är i allmänhet mycket liten.

Eftersom Hygrocybe aurantipes ser så unik, omfattande keying inte är skyldig att identifiera den, om svampen har åldrats, i vilket fall den gyllene färgen är ibland försvunnit . Nu när svampen har identifierats och beskrivs som en unik art, kan biologer hålla ett närmare öga för det i undersökningar, förhoppningsvis lära sig mer om utbudet av svampen och åtgärder som kan vidtas för att bevara den. Eftersom Hygrocybe aurantipes är sårbar, är det bättre att fotografera exemplar in situ, i stället för att samla in dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.