Vad är Glowing Svamp?

utav cirka 14. 000 beskrivna arter av svamp, det finns minst 65 arter av glödande svamp. Att ge ljus, även kallad Mareld, ett pigment, generellt som Luciferin oxideras i närvaro av ett enzym, luciferase att producera oxyluciferin och ljus. Glödande svampar finns i minst 16 olika linjerna av svamp. Hellre än att varje släktled har utvecklats bioluminesence självständigt, är det tänkt att alla av dem kommer från en självlysande gemensam förfader, och många arter helt enkelt förlorat förmågan att producera ljus.

Glowing svamp ge ljus 24 timmar om dagen, trots att de bara väl synlig på natten. Glödande svamp producera ljus av olika anledningar-en del, för att locka djur att sprida sporer, andra, för att locka rovdjur av insekter som livnär sig på dem. Några lysande svampar omfatta Honey Mushroom ( Honungsskivling ), Jack O 'Lantern Mushroom, Mellenea chlorophora , Mycena citricolor , Luminescent Panellus, m. fl. . De är flest till antalet i tropikerna, men återfinns i tempererade regioner. En skog i södra Brasilien hamnar nio arter, mest i ett och samma ställe.

Historiskt utseende glödande svamp i en skog på natten har kallats FoxFire. Räkenskaperna för det finns i antika grekiska, romerska och indiska texter. Glödande svampar foder vanligtvis på ligninet i träd, och deras mycellium (hårstrån utfodring) är självlysande samt ger nedfallna träd ser ut att vara insvept i en glödande filt. Mycket mytologi omger FoxFire. Glödande svampar har också använts mycket som ljuskällor före el. De har använts för lätta att gräva tunnlar, samt vara anställd i den första ubåten som används i strid, den Turtle , på inrådan av Ben Franklin.

I modern tid är lysande svampar ibland i samband med drogkulturen. Detta beror förmodligen inte på att missbrukarna hålla glödande svamp oftare än någon annan, men eftersom en populär hallucinogena droger är psilocybin svamp, svamp gör ett populärt motiv. Glödande svampar tycks därför på svart-light affischer som används för att underhålla människor som är höga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.