Vad är Freshwater Biome?

sötvatten Biome är en låg-saltlösning, eller Sweetwater, vattenlevande Biome som täcker en femtedel av jordens yta. Åar, floder, kärr, mossar, dammar, sjöar, diken, pölar, och kanaler omfattar tillflöden av sötvatten Biome. Djur och växter i denna Biome kan vistas längs stranden, under öppet vatten, på vattenytan, eller flytta mellan vatten och i ett angränsande Biome.

Nederbörd och smälte isen föda sötvatten Biome. Det är ansvarig för all världens dricksvatten och därför måste skyddas och bevaras. Den tillhörande ekosystem beroende av sötvatten Biome att slutföra sin reproduktiva cykeln, skydda dem från hårda solljus, eller ge näring. I en ännu vattenområde, såsom en sjö, littoral zon ligger nära kusten eller bank, och SÖTVATTENS zon är ute i det öppna vattnet. Dessa områden har i regel olika flora och fauna.

Växter av sötvatten Biome kan växa längs stranden, flyter på vattenytan, eller bifoga en undervattensfarkost golv av stenar, sediment, eller sand. Vissa växter har breda, platta blad eller luftfyllda kapslar som håller dem guppade på ytan. Tiny kvistar av alger flyta och föröka sig fritt som en betydande biomassa. Andra arter har starka eller klibbigt rötter som fäster till botten för att hålla dem säkra i snabbt rinnande vatten. Cattails, vattenkrasse, och diverse gräs växer på sanka banker där deras rötter får massor av fukt, men inte tvättas bort med strömmen.

Djuren har anpassat sig till simma, skumma, eller vada genom sötvatten Biome. Däggdjur som grävling, utter, mink och bygga sina bostäder nära vattnet och livnär sig på fisk. Amfibier och reptiler, bland dem paddor, grodor, alligatorer, krokodiler, salamandrar och vattensalamandrar, tillbringar en del av livet under vattnet, som ägg och yngel, och en del på marken mogna vuxna. Fiskar, såsom öring och bas, är en nödvändig del av ekosystemet. De äter rikligt med insekter som vatten skalbaggar, myggor, och trollsländor. Vissa insekter, som skridskoåkare, är utformade för att skumma över ytan för dammarna. Vissa spindlar kan även ta bubblor av luft med dem under vattnet för att andas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.