Vad är Forest Canopy?

Skogen är trädkronorna det översta lagret av en skog, som karakteriseras av trädens kronor och en handfull framväxande exemplar med höjder som skjuter ovanför trädkronorna. Trädkronorna är avgörande för skogens välbefinnande, och det ger livsmiljö för ett stort antal växter och djur. Faktum är trädkronorna så unika att vissa organismer som tillbringar hela sitt liv där, aldrig vågat ner till marken. Om du någonsin gått i skogen och såg upp till det område där kronorna av träden träffas, har du tittat på skogen krontaket. De grenar och löv i trädkronorna kan fånga upp så mycket som 95% av det tillgängliga ljuset, vilket gör undervegetationen i skogen djupt skuggad. Du kan också höra kapellet kallat topstory med hänvisning till det faktum att den omfattar högst upp i skogen. Det är bara vissa träd når höjden på trädkronorna. Dessa träd har ofta undertryckt tillväxt plantor medan de väntar i undervegetationen. När ett kapell träd faller, en fröplanta skjuter upp att ta dess plats, växer snabbt så att den kan nå ljuset. När trädet når höjden på trädkronorna, toppar ut, lägga omkrets men inte mycket höjd. Så småningom kommer det att dö eller skadas i en storm, föll till marken och bidrar till tjockt lager av ruttnande organiskt material i skogen, medan en annan fröplanta tar dess plats.

epifytiska växter, lavar och ormbunkar lever ofta i skogen krontaket, ibland i den allra översta skikt så att de kan dra fördel av ljus och god tillgång på vatten, och ibland i mindre regioner. Dessa växter kombineras med träd för att skapa livsmiljöer för fåglar, insekter och däggdjur stora och små. I tropikerna, kan varelser som stora katter täta trädkronorna letar efter måltider och trädkronorna är även värd apor, ormar och en mängd andra djur.

Skogen är ganska unikt ekosystem, med ett antal av mikroklimat inom en mogen och frisk skog. Dessa mikroklimat upprätthålla några mycket olika varelser i alla former, färger och storlekar, göra ett besök i en skog en intressant expedition, för dem som har tålamod att vänta och observera. Även i ett mycket litet område i en skog, är det möjligt att räkna antal organismer, från små svampar på marken för att tornar trädkronorna träd.

En del forskare arbetar i skogen trädkronorna, studera denna unika miljö och de djur som kallar hem. Permanenta forskningsstationer med träd hus, linjer zip och annan utrustning som kan installeras, och det är också möjligt att utforska trädkronorna helt enkelt genom att klättra i den, förutsatt man har utrustning för att göra det. Forskarna försöker att vara försiktig i skogen krontaket, eftersom de inte vill störa skogens ekosystem genom att bryta kvistar, skada växter eller djur skrämma bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.