Vad är Deep Sea Gigantism?

Djuphavsekologi gigantism finns en tendens att djuren utvecklas till en ovanligt stora när de lever i djupet av havet. Den Kolossbläckfisk är ett exempel på djupt hav gigantism, och ett antal andra arter med mindre motsvarigheter i de grunda områdena tur monstruöst stora i det djupa havet. Med tanke på att mycket av den djupaste delen av havet är fortfarande outforskade, vissa forskare räknar med att hitta fler jättelika varelser besök på djup som de expanderar ocean utforska världen. Förutom bläckfisk, djup havet också Harbor enorma isopods, gigantiska krabbor, massiv tubeworms och monstruöst små fiskar. Kräftdjur och mollusker verkar vara särskilt benägna att djuphavet gigantism. Några av de djur som lever i djupen hör till de största organismerna i världen, och de har utvecklat en rad anpassningar som tillåter dem att överleva i den hårda miljön på botten av havet.

djupare ner i havet du går, blir de mer intensiva trycket. Djur som lever i extremt djupt vatten måste ha organ som tål fruktansvärd press, och de måste också klara av kyla, eftersom botten av havet är extremt kallt. Dessutom havets djup är kolsvart, leder till att många djupa havsdjur att utveckla bioluminesce, och att ha mycket raffinerad sinnen så att de kan känna potentiella bytesdjur och rovdjur.

Anledningen till havs gigantism är inte riktigt förstod. Är stora inte ger några fördelar, såsom ökad förmåga att reglera kroppstemperaturen, och brist på behov av att ständigt vara på resande fot, men större djur också ta längre tid att utveckla. Djuphavet gigantism kan bero på den långsamma livsrytmen nära havsbottnen, med djur som tar årtionden att mogna. Dessa jättar kan också leva under mycket lång tid, och de blir könsmogna sent, bromsa den totala frekvensen vid vilken arten återges. Var människor att lära sig att utnyttja det djup i havet, skulle många djuphavet jättar vara illa ute, eftersom de kan förmodligen inte anpassa sig snabbt nog för att klara.

Huruvida jättar eller normalstora djur kom först djuphavslevande gigantism består av några av de äldsta levande varelser, eftersom allt liv på jorden började i världshaven. Några av dessa jättelika djur har levnadssätt markant skiljer sig från ytan varelser. Giant tubeworms, till exempel chemosynthesize för energi, med hjälp av energi från hydrotermiska skorstenar i stället för energi från solen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.