Vad är Crazy Rasberry myror?

Crazy hallon myror är en ny art av myra som upptäcktes i Texas 2002. Och med 2008 har biologer kunnat fast klassificera insekter, så de har inga formella vetenskapliga namn. De tros vara släkt med den så kallade "galna myror" i regioner i Västindien, men, och de utgör ett allvarligt problem för Texans. Förutom att multiplicera med otrolig hastighet, galen hallon myror är också glupska, och som är resistenta mot ett antal bekämpningsmedel och annan myra kontrollåtgärder. Den "galna" i "galen hallon myror" kommer från deras rörelser, som är extremt snabba och oberäkneliga. Till skillnad från andra arter av myror, som normalt form organiserade grupper, galen hallon myror enkelt svärm, som täcker alla tillgängliga ytor och äter växter, insekter och smådjur som baby fåglar i deras väg. Den "hallon" är en referens till Tom Rasberry, en exterminator som först identifierade myrorna som ett unikt problem under 2002, efter det att handeln med flera infestationer för olika uppdragsgivare i Texas.

Eliminera galen hallon myror är oerhört svårt, även om Texas Department of Agriculture, i samarbete med flera universitet, är verkligen försöker. Dessa myror föröka sig mycket snabbt, och kolonierna har flera drottningar, vilket gör det mycket viktigt att hitta boet och förstöra den för att bli av med myrorna. Crazy hallon myror kommer också att konkurrera med andra myra arter, ofta kväver dem eftersom de kan föröka sig så snabbt och eftersom de kommer glatt äter andra myror. dessa myror visar också enastående anpassningsförmåga och intelligens. Till exempel, om bekämpningsmedel som är effektivt mot myrorna används, kommer myrorna stack bokstavligen kropparna av de döda att bygga broar, med målet att undvika direkt kontakt med bekämpningsmedel. De är också mycket härdiga, föredrar en varm och fuktig miljö, och de har varit kända för att angripa elektroniken förutom strukturer, i vissa fall faktiskt vållar allvarliga skador.

Crazy hallon myror spände förmodligen åka någonstans på ett lastfartyg, vilket innebär att de otvivelaktigt finns någon annanstans i världen, men hittills har de bara har dokumenterats i Texas. I Texas, är myrorna sprids långsamt, både på egen hand och med den ovetande hjälp av bilar och lastbilar. Eftersom de är svåra att begränsa och kontrollera, har vissa farhågor framförts mot den oundvikliga spridningen av galna hallon myror, som kan orsaka en betydande ekonomisk skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.