Vad är Chinchilla Cages?

chinchillan är ett litet djur hemma i Sydamerika och uppkallad efter Chincha folket i Anderna. Ungefär samma storlek som en liten kanin, chinchillor är SKYMNINGS gnagare, vilket innebär att de blir aktiva under perioder av skymning eller gryning och skymning. Chinchillor kan göra undantag och intressant husdjur, förutsatt att de hanteras på rätt sätt och att en lämplig miljö att leva i. Den viktigaste bestämmelse om ett husdjur chinchilla är en stimulerande chinchilla bur.

Många djuraffärer och leverantörerna erbjuder chinchilla burar. Det finns dock ståltrådsburar görs för andra typer av husdjur som fungerar lika bra i burar chinchilla. Till exempel, iller och papegoja burar göra tillfredsställande chinchilla burar eftersom de vanligtvis byggda dubbelt så höga som de är breda. Eftersom chinchillan är ett naturligt klättrare och kan hoppa upp till fem fot (1,524 meter), är det viktigt att hans bur erbjuder denna typ av fri rörlighet. När det gäller total golvyta, en dimension av 24 av 24 inches (60,96 cm) och på lägsta rekommenderas för alla chinchilla burar.

Burarna ska också erbjuda en mängd olika stimulerande aktiviteter. Hängande leksaker av trä för tuggning är bra val, förutsatt att de är tillverkade av äpple, björk eller pil. Dock bör virke från barrträd, särskilt ceder, bör undvikas eftersom de innehåller plaster som är giftiga för chinchillor. Eftersom dessa varelser är ivrig chewers bör chinchilla burar alltid vara fri från material som kan fastna i djurets tarmar. Plast av något slag är ett särskilt hot.

Proper luftcirkulation måste också beaktas för en bra chinchilla bur. Förutom att bidra till att lindra lukter, kan chinchillor producerar inte svettas. Detta innebär att i förhöjda temperaturer, kan djuret inte reglera sin egen kroppstemperatur och kan lätt bli överhettad. I själva verket har fall av värmeslag i chinchillor rapporterats. Så försök att hålla miljön runt buren under 77 Fahrenheit (25 Celsius). P

Chinchilla burar måste också rengöras regelbundet. Faktum är att försöka få en bur där botten har en utdragbar eller drop-bottom bricka för enklare borttagning av avföring och annat skräp. Lämpliga sängkläder för chinchilla burar omfatta tidningen eller andra pappersmassa. Träspån kan också användas, så länge det inte ceder eller härstammar från en annan barrträd. Asp spån, dock, är att föredra.

En väl vald chinchilla bur ger en bekväm miljö för sällskapsdjur chinchillan att den, spela och säng i. Men Om du överväger att anta en chinchilla för första gången, tänk på att de håller sig borta större delen av dagen och bli aktiva i gryningen och tidigt på kvällen. Chinchillor kan vara lite skygg överlag, särskilt när det gäller hantering och beröring av människor. Men med tålamod (och tillsyn), dessa varelser lär sig så småningom att njuta av korta perioder av lek med sina mänskliga följeslagare bort från sina burar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.