Ska jag Microchip mitt husdjur?

Fram till för några år sedan, lät idén att implantera en mikroprocessor i din sällskapsdjur som något ur en science fiction-film. Just nu är fler och fler ägare med mikrochips att hålla sina djur säker. Medan Flisen används ofta hos hundar och katter, papegojor, kaniner och andra smådjur kan också vara säkert microchipped. Ett mikrochip är ungefär lika stort som ett riskorn, och kan injiceras under hud på bara några minuter. Processen är snabb och smärtfri. När chippet har satts in, är det omöjligt att känna, både för djuret och ägaren. Nästan alla veterinärer har den utrustning som behövs för att microchip ditt husdjur, även om vissa kan behöva ett par dagars varsel för att få en ny leverans av flis till kontoret. Även om du förmodligen inte har något att säga om den typ av anordning som microchip ditt husdjur, insistera på en av två varumärken: HomeAgain eller AVID. Båda är vanliga problem, och kan läsas av alla scanners. Andra märken finns, men de kan vara oförenlig med vanliga scanners. En grundläggande chip innehåller information om ägaren, inklusive namn och adress, tillsammans med viktiga data om djurens hälsa. Att microchip ditt husdjur, måste du först hitta ett ställe att göra det. Veterinärer, kliniker och humana samhällen göra hela förfarandet för en avgift på mellan $ 25 till $ 50.

Det viktigaste skälet till mikrochip ditt husdjur är skydd. Om din hund eller katt försvinner och det tas upp av en främling, en kvinnojour eller veterinär skall kunna skanna chipet och hitta ägaren. Även etiketter och tatueringar är också populärt sätt för identifiering, har ett mikrochip många fördelar: det kan inte försvinna eller stulna, och att det inte vanställa ditt husdjur som en tatuering gör. En annan anledning till mikrochip ditt husdjur är resor. Många europeiska länder kräver ett chip för djur som reser in och ut ur deras territorium. England, till exempel, har nu ett system som gör det möjligt att undvika karantän genom att i microchipped djur.

När du har valt att microchip ditt husdjur, hela processen skulle bara ta ett kort besök till din veterinär. Medan ett mikrochip är inte en garanti för att ditt husdjur kommer att vara säkert, ökar det naturligtvis chanserna för honom att hitta sin väg hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.