Om jag har hund, kan jag skaffa en katt?

Även om de flesta är vana vid förväntar antipati eller bitterhet från katter och hundar, vissa djur trotsa förväntningar och umgås med ovanlig broderskap. En katt kan verkligen bli vän med en hund, eller vice versa, men mycket beror på varje djurs personlighet. Man måste ta hänsyn till hur troligt en hund reagerar med vänskap till införandet av en katt.

Om familjens hund går ofta galen vid åsynen av katten inkräkta på hans territorium, lägga till en katt till familj kan vara ett misstag. Vissa hundar tidigt lära sig att vara aggressiv katt, några hundar med döda katter. Det är därför viktigt att reflektera över hur territoriell en hund kan bli innan ett katt hem.

Katter också, i början, tenderar att besluta om hundar är naturliga fiender. Oftast, om du håller på att införa en katt i huset, bör du välja en ung katt, eftersom dessa är minst benägna att oroa sammanboende med en hund. Alternativt, att en äldre katt har tagits upp med hundar är mindre sannolikt att höja väsen som lever med en ny hund.

Om man väljer en katt från en kvinnojour, kan man fråga sig om kattens tidigare vanor, eller ens ta katten hem på en körning studie för att se om katten kommer att vara rädd för familjens hund. Introduktion till huset ska börja smått, och de flesta djur beteendevetare rekommenderar aldrig tvinga djuren att vara tillsammans. Man kan ge katten tillgång till ett rum eller två i huset, medan hunden fortsätter att ha tillgång till hela huset. I själva verket borde katten börjar med mindre territorium om hunden redan är etablerad i hemmet. Begränsar hundens territorium genom att begränsa honom till ett rum eller två kan göra att hunden känner lite avundsjuka, eller känner sig utmanas av kattens intrång. Det går bra för katten och hunden att först behandla varandra ett mycket bevakad sätt. Om hunden däremot verkar alltför aggressiv och försök att skada katten, kan ditt hushåll inte en katt och hund hushåll. Eventuella interaktioner under de första veckorna bör övervakas noga för öppen aggression antingen djur. Å andra sidan, om djuren verkar klara sig omedelbart, eller bara verkar försiktiga eller nyfiken, som sannolikt, katt kommer att kunna band med hund, och du har två typer av lurviga kul.

Kattungar lär genom att spela, och ofta katter och hundar kommer att visas aggressiva när de bara spelar tillsammans. Detta kan innebära en del vilda romps genom ett hus, och en tillfällig bark eller väser. Om båda djur förstår att detta är lek och inte skada varandra, arbetar de förmodligen skapa ett band som omfattar mindre territoriella tvister. som kattungar ålder, oförändrat män och kvinnor är det mer sannolikt att aggressiv om territorium. En manlig kastrerad katt är sannolikt den minst territoriella, eftersom det är den lägsta katt på katten samhällsskikt. Om du funderar på en kattunge, anser spaying eller kastrering djuret innan det når sexuell mognad. Detta kan också bidra till att undanröja aggressiv visar liknande märkning territorium, och ökad aggressivitet mot familjens hund eftersom det åldras.

Katt och vänskap hund kan vara ett nöje att följa. Vanligtvis fastställs katten dominans vid något tillfälle, vilket innebär att hunden kommer gärna tjäna katten. En katt och hund kröp ihop tillsammans på en vinterkväll kan vara trevlig resultatet av ett noggrant övervägande av din familj hundens tendenser och noggrann introduktion av en ny katt i hushållet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.