Hur är Hurricanes Tracked?

I dag radar imaging, modeller dator och dator plottning, kan det tyckas märkligt att meteorologer har sådana problem prognoser vägen för en orkan. Som stora och långlivat som orkaner, verkar det prognosmakare kunde få ett bättre grepp om orkanen spårning. Men orkaner är oförutsägbara stormar, och en meteorolog skulle gå galet att försöka förutse vad stormen kommer att göra. Meteorologerna använder data insamlade från flygvapnet och National Oceanic samt Atmospheric Association plan, satellitbilder, modeller dator och radardata att försöka att förutse en storm av kurs och intensitet. De använder även sina tidigare erfarenheter av att hantera stormar på samma plats och av samma typ i orkanens spårning.

Många faktorer har ett finger med i orkan spårning. De atmosfäriska förhållanden kring stormen, och även de tusentals miles away, kan påverka när, var och i vilken styrka en orkan gör kusten. Datormodeller ta alla dessa uppgifter i beaktande när rita en storm väg, och de flesta prognosmakare baserar sina orkanen spårning på vad datorn vägledning berättar dem. Den datormodeller kan integrera alla variablerna i atmosfäriska förhållanden och vilka effekter de kan tänkas få för den storm, vattentemperaturer och så vidare, och komma med prognoser om vad stormen skulle kunna göra.

Hurricane Spårning är mycket exakt för 12 till 24 timmar senare. Det är mindre exakt på den tidsperiod som sträcker sig. Detta beror på att de atmosfäriska egenskaper eller villkor som förutspåtts av datorerna har ännu inte kommit till stånd, och så efter en dag eller två, några förutsägelser om storm vägar är bara kvalificerade gissningar.

Hurricanes är ungefär som pinballs, "studsar" på hög eller låg-system tryck, fast i styrningen strömmar och vindar väders. Även om det verkar som en märklig uppfattning, är de ganska passiva stormar, reagera på vad som är runt dem, men egentligen inte påverkar förändringarna, utom genom sin blotta närvaro. Detta är en annan faktor som gör orkanen spåra en exakt vetenskap. Om en tryckbärande system långsammare eller snabbare, till exempel, kan man ändra prognosen spår för orkanen. Datormodeller helt enkelt inte kan undersöka alla möjligheter variabel.

Även orkan spårning är inte perfekt, det är bättre än den brukade vara. Flesta områden har nu fyra eller fem dagar i förväg som en orkan kan vara på väg till sin del av världen. Eftersom tekniken utvecklas kommer orkanen spårning, utan tvekan förbättra också. Som många människor i USA lärt sig sin sorg under 2005, orkanen varningar är allvarliga saker och order evakuering bör följas när det är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.