Do Papegojor Make Good husdjur?

Huruvida papegojor göra bra husdjur är till stor del en fråga om personliga åsikt, eftersom det finns många fördelar och nackdelar att hålla papegojor som sällskapsdjur. Likaså några av fördelarna att hålla papegojor som sällskapsdjur kan anses nackdelar med vissa sällskapsdjur ägare, och vice versa. till exempel papegojor har en lång livslängd. Rätt vårdade, kan många arter av papegojor lever för ungefär femtio år. Detta är mer än dubbelt så länge som den förväntade livslängden för hundar och katter, som är den vanligaste hushåll sällskapsdjur. Därför kan någon som letar efter en nästan livslång följeslagare hitta papegojor vara ett idealiskt val. Samtidigt, en förälder som vill köpa ett husdjur för hans eller hennes barn eller någon som inte är beredd att åta sig att ta hand om ett husdjur under så lång tid kan hitta den förväntade livslängden för papegojor att vara en nackdel.

Papegojor också utmärkt sällskap på grund av deras förmåga att lära sig tala. Även om det inte mycket som tyder på att papegojor förstå de ord de använder, är det ändå roligt att ägaren för att höra sällskapsdjur papegojor upprepar de ord de har lärt. Dessutom har tid att prata med fågeln för att få det att lära sig nya ord är en sammanfogning erfarenhet att många ägare och deras papegojor njuta. Det finns många olika typer av papegojor att välja mellan när de handlar för en för sällskapsdjur. I allmänhet manliga papegojor som har tagits upp för hand på bästa husdjur, eftersom de tenderar att samverka mer och är mindre risk att drabbas av sjukdomar relaterade till avel. Kvinna papegojor är också bra husdjur, men de är mer benägna att ha hälsofrågor och problem med äggläggning. Därför kan hona papegojor kräver lite mer vård än sina manliga motsvarigheter.

Med många raser av papegojor, dock kan det vara svårt eller omöjligt att identifiera deras kön medan de är unga. Därför ett sällskapsdjur ägare letar specifikt för en manlig eller en kvinnlig förälder måste vänta tills papegojor är lite äldre innan man köper. Ett annat alternativ är att använda DNA eller kirurgisk könsbestämning, vilket kan vara ett kostsamt sätt att fastställa könet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.