Do Make Fjäderfä bra husdjur?

Idén om sällskapsdjur fjäderfän som höns, ankor eller gäss kan tyckas märkligt att vissa människor, men vissa gård fåglar faktiskt kan göra stor sällskapsdjur i rätt situation. Förutom att vara en ovanlig konversation pjäs, kan PET fjäderfä också en produktiv tillägg till hushållet. Höns, till exempel, kommer att producera ägg, och en ambulerande team av höns eller gäss kan hjälpa befrukta en trädgård, eliminera skadedjur, och odla jorden. Som regel bör sällskapsdjur fjäderfä vistas utomhus, även om det är möjligt att hysa fåglar tåg gård.

Fjäderfä är en generisk term som används för att hänvisa till tama fåglar som föds upp för deras ägg och kött. Ankor, påfåglar, höns, pärlhöns, gäss och kalkoner är alla klassificerade som fjäderfä. Inte alla fjäderfän är lämplig för anpassning som sällskapsdjur. Små fåglar som änder och höns göra god potential kamrater, medan gäss och kalkoner är mindre lämpligt. Både påfåglar och pärlhöns är bullriga och stökiga, vilket gör dem dåliga val för husdjur. När det gäller kyckling, kvinnliga kycklingar göra det bästa sällskapsdjur fjäderfä. Förutom att producera användbar ägg, kvinnlig fåglar tenderar att vara mer foglig, trainable och behaglig. Roosters kan bli aggressiva, fientliga, och svårt att hantera. Dessutom Tupparna är högt, vilket inte alltid uppskattas av grannarna. Människor som vill hålla sällskapsdjur fjäderfä kanske också vill söka mindre raser som bantams. Bantams tenderar också att vara intelligenta fåglar, och de kan erbjuda mer i form av kamratskap. både kvinnliga och manliga ankor skulle göra acceptabla sällskapsdjur fjäderfä. Dock tenderar ducka bajsa att vara rörigt, så ankor bör helst hållas utomhus och långt från huset. Ankor uppskattar också att kunna plaska runt i en damm eller Kiddie pool. När hålla ankor som husdjur fjäderfä, försöka få dem unga så att du kan prägel själv på ungar, verkställande din roll som en auktoritet.

gäss och kalkoner tenderar att vara stora och aggressiva. Medan vissa människor gör hålla sällskapsdjur gäss framgångsrikt, är fåglarna också hållas så attackera djur i andra delar av världen. Om gäss förvärvas vid ung ålder och hanteras ofta, kan de ibland bra husdjur, men det är inte garanterat. Det tar bara ett bett från en hämndlysten, arg gås besluta att gäss kan spela en större roll hushåll som middag. När fjäderfä hålls som husdjur, bör du överväga om du har tillräckligt utrymme och tid för sällskapsdjur fjäderfä. Fjäderfä föredrar att vistas utomhus, inte inomhus, vilket gör PET fjäderfä olämpliga för lägenheter och de flesta stadslivet situationer. Fåglar gillar att vandra, och de kan vara destruktiv, så du kan behöva hägna känsliga växter eller avsätta ett visst område för fåglar.

På natten kommer att djuren måste säkras mot rovdjur, vilket innebär att du kommer att behöva bygga ett samarbete eller en byggnad för fjäderfä till sovplats på natten . Du bör också planera för att ägna lite tid varje dag för att mata och städa upp efter sällskapsdjur fjäderfä, och du kanske fundera på om du kan hitta någon att ta hand om ditt husdjur fjäderfä när du åker på resor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.