Do Kaniner Make Good husdjur?

Kaniner kan göra bra husdjur och kan vara den idealiska husdjur för människor som bor i små lägenheter. De kräver mycket socialisering under de första månaderna, liksom intensiv kattlådan träning. De är också bättre lämpade för familjer med äldre barn, barn och undervisade i kanin-och sjukvård eller för vuxna utan barn. Små barn kan vara alltför angelägen om att hålla kaniner, och detta kan resultera i en kanin som är dåligt limmas. I motsats till vad många tror, kan kaniner kattlådan utbildas. De har dock en tendens att utforska saker och ting genom att tugga, så man bör ha en kanin-proofed miljö. Det är särskilt viktigt att leverera massor av säkra tugga möjligheter och tugga leksaker. Liksom, elkontakter och utsatta ledningarna är mycket farliga för kanin, så dessa bör hållas väl ur sikte. En kanin bör heller inte ströva omkring i huset utan uppsikt, eftersom utredningar tugga sannolikt kommer att ske under dessa omständigheter. Istället, när man inte kan vara hemma med dessa djur är det viktigt att de har burar utrustade med kattlådan och rymlig nog så att kaninen inte känner sig begränsad.

Små kaniner bör ha en bur som är minst 2 meter (. 60 m) med 3 meter (. 91 m), med en höjd av ca 1,5 meter (. 45 m). Större kaniner behöver en större bur, och minimimått bör vara 2,5 meter (. 76 m) med 3 meter (. 91 m), med minst en 2-fots (. 60) höjd. Detta är det lägsta. De flesta kaniner har en lite större bur. Flera kaniner kan hållas i stora kanin "lägenheter" som har flera nivåer.

Kaniner kan vara tillgiven, men så oemotståndlig som de verkar de inte vilja hållas. De också brukar inte gilla att sitta på varv. De gör dock vilja vara nära de människor som de bundit. Man kan ligga på golvet, och kaninerna kommer troligen bo i närheten av, eller krama på nära håll. Eftersom normalt kanin beteende vanligtvis innebär kaniner lever tillsammans i hålor, kan man förstå varför kanin gillar att låg tätt till en person som den vill. Kaniner också kan njuta av att vara klappad och borstad, särskilt om de är utbildade för att acceptera dessa beteenden tidigt.

Kaniner har starkt illaluktande urin. Lukten minskar lite om kaninen är kastrerade eller kastrerad. Spaying och kastrering är mycket viktigt. Det främjar foglighet och förhindrar kaniner från att känna lusten att ständigt mate. Kanin hälsovården är något dyrare än katt eller hund vård. Smådjurs specialist avgifter kan variera.

vissa raser tycks göra bättre husdjur. Stor Lop-eared kaniner tycks vara mer foglig som regel, och tenderar att vara lite mer kärleksfull. Mindre kaniner som dvärgarna, och Mini-Rexes en tendens mot mer beteende problem. De flesta fans av rabbiner kommer friskriver detta dock, och peka på olika exempel av varje ras som är utmärkta husdjur. Dock överväga att välja en ganska lugn sällskapsdjur om detta är ett första kanin erfarenhet.

Man kommer inte att få samma interaktiva kvalitet från en kanin som kommer från en katt eller hund. Men kaniner tycker om att leka med leksaker och en tillgiven kanin kan ge en hel del underhållning. Omsorg om kaninen är lite mer arbete intensivare än vård för en katt utomhus, till exempel. Många tycker dock att vården är väl värt priset för att ha kanin vänner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.