Är husdjursvård Nödvändigt?

Vissa nya husdjursägare kan frestas att släta över avsnittet om god husdjursvård, men de skulle göra en allvarlig otjänst sina sällskapsdjur. Någon form av sällskapsdjur grooming är verkligen nödvändig, särskilt när ett tamdjur inte kan använda sin naturliga grooming metoder. Det ankommer på ansvarig ägare för att hjälpa ett djur bibehålla frisk hud, hår, tänder, naglar och ben. Professional husdjursvård kan tyckas som en onödig kostnad, men majoriteten av groomers göra mer än att klippa håret och borsta tänderna. De är utbildade för att upptäcka potentiella hälsorisker innan de blir större komplikationer. En fördel med regelbunden husdjursvård är att det uppmuntrar till ett starkare band mellan ägare och husdjur. I naturen, många djur att endast andra av sin art att utföra grooming uppgifter. Om ett tamdjur låter sina ägare att man borstar ur rocken eller rent ut öronen, är detta ett tecken på fullständig tillit. Pet grooming innebär en betydande mängd av hantering och petting, vilket också gynnar djurets känslomässiga tillstånd.

husdjursvård kan också vara en nödvändighet för vissa sällskapsdjur "korrekt dagliga funktioner. Till exempel kan en hund med unclipped tånaglar inte kunna gå bekvämt, vilket i sin tur avskräcker henne från att utöva dagligen. En unbrushed katt kan utveckla mer hårbollar hela dagen, vilket leder till natten nöd. Marsvin med okontrollerad tänder kan utveckla allvarliga overbites, vilket leder till en oförmåga att äta och slutligen till svält. Genom att utföra enkla husdjursvård uppgifter, kan en ägare förhindra allvarliga hälso komplikationer på vägen.

Många gånger, en hälsofråga upptäcks genom lagen om grooming. Parasite infestationer t. ex. loppor eller fästingar ofta upptäcks i samband med bad eller borstning sessioner. Toviga päls kan gömma hudsjukdomar eller utanför irriterande ämnen såsom klängande växt skida eller taggar. Om ett sällskapsdjur ägare försummar sin husdjursvård ansvarsområden, dessa små irriterande kan bli infekterade eller abscessed. Smuts inuti öronen kan även rengöras innan den blir packad. Iakttagelser under rutinmässiga husdjursvård kan upptäcka tumörer, viktproblem och vision problem. En annan viktig faktor är djur komfort. En hund med en tjock päls av hår kan bli överhettad under varma sommarmånaderna. Vissa raser av djur behöver regelbunden brushings att avlägsna överskott hår och sprida goda oljor i pälsen. En frisyr kan inte bara hjälpa djuret ser mer lockande, men det låter också mer luft att cirkulera och hålla djuret cool.

Katter kan brudgummen sig oftare än andra husdjur, men de behöver ändå viss mänsklig stöd från tid till annan. Husdjursvård insatser såsom att ge en katt ett bad kan tyckas kräva sakkunnig hjälp, men de är nödvändiga för att avlägsna överskott saliv från kattens päls. Vissa människor med katt allergier kan vara mer känsliga för en katt är torkad saliv än sin ilska.

Kort sagt, vanliga sällskapsdjur grooming är en viktig aspekt av husdjursägare som bör inte ignoreras för enkelhetens skull. Man kan hävda att vissa tjänster som erbjuds av professionella groomers är överflödiga eller kostnad avskräckande, men de flesta av de väsentliga husdjursvård förfaranden som kan utföras av ägarna själva för väldigt lite pengar eller investering i tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.