Är det möjligt att träna en katt?

Många djurägare undrar om det är möjligt att träna en katt utöver grunderna i att använda en skräp låda och en bildörr. Likt katterna själva, är svaret mycket varierade och beror på individen. Vissa katter tar lätt att lära sig tricks, medan andra envist motsätter sig införandet av nya färdigheter. Som i alla typer av sällskapsdjur utbildning, det bästa sättet att träna en katt är tålmodigt, eller framgång kommer aldrig att uppnås. I huvudsak är katt utbildning övertygande om en katt att den har beslutat att göra något självständigt, snarare än att det är att lyda dina kommandon.

För innekatter, är toalett utbildad avgörande. De flesta katter tar lätt att använda en kattlådan, eftersom katter föredrar att använda de avsatta områdena när i naturen. Om kattlådan hålls rent, kommer katter tenderar att använda den i stället för krukväxter eller andra mindre önskvärda ställen. Om en katt inte använder kattlådan, kan det vara ett tecken på en hälso-eller beteendemässiga problem, och bör diskuteras med en veterinär. Du kan även minska förekomsten av besprutning av spaying eller kastrering din katt. Om du inte har ett område inomhus för din katt att använda, att se till att de vet hur man använder en katt dörr eller att de tydligt kan kommunicera ett behov av att gå ut. för avancerade spelare, är det möjligt att toalett träna en katt på ett folk toalett, även om det är mer komplicerat. Att träna en katt att använda en toalett, börja med grundläggande kattlådan utbildning. Flytta kattlådan i ett badrum och långsamt börjar höja den nivån på toaletten, undervisning katten att hoppa upp för att använda toaletten. Därefter tar en skål som passar säkert in på toaletten och fylla den med strö. Låt katten att vänja sig vid detta och sakta börja minska mängden skräp i slutändan ersätta det med vatten så att katten kommer att vara bekväm med hukande på sätet. Ta sedan bort den utbildning skål och låt katten att gå på toaletten som vanligt. Vissa katter njuta spola toaletten, medan andra kommer att lämna sitt avfall för dig att spola.

Katter kan också lära sig att komma när du ringer, eller till en viss vissla, med hjälp av mat. Att träna en katt att svara på en kallelse, att göra ljud varje gång du ger katter behandlas så att ljudet hänger med mat, och så småningom kommer du att kunna ta katten utan att belöna honom eller henne med mat varje gång. Denna belöning Metoden kan också användas för att träna en katt att inte hoppa upp på bordet eller att undvika vissa rum i huset. Det är en mycket mer effektiv metod för utbildning än straff, vilket bör undvikas.

Om tränaren har ett stort tålamod, är det möjligt att utbilda en katt att göra andra konster såsom att hämta, rulla runt, hoppa genom hoops, eller utföra grundläggande logik uppgifter. Använd verbalt beröm och belöningar mat samtidigt arbetar tålmodigt med katten, klart definiera vad du vill och bara belöna det beteende du vill uppmuntra. Med tiden kan en katt läras att gå igenom en hinderbana, hämta små husgeråd, eller lösa enkla pussel. När du tränar en katt, var beredd på motgångar och obstinance, och gå igenom dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.