Är Guinea Pigs bra husdjur?

Skåda marsvin: små, lurviga, anspråkslös. Dessa små djur ses i djuraffärer överallt, men är de bra husdjur? Det korta svaret är "ja. "

Marsvin är små medlemmar av gnagare familjen. Ett marsvin är född i Sydamerika, men har varit domesticerade under flera hundra år. De var populära knä husdjur i europeiska domstolar, och deras namn har blivit synonymt med "försökspersonen. " Gör dock marsvin ett utmärkt husdjur för ett hem eller lägenhet. Ett marsvin är ofta tänkt på som ett bra husdjur för barn, och detta är sant, men som med alla husdjur, måste föräldrarna se till att barnet är gammal nog att vara försiktig med djuret och mogna nog att ta hand om den ordentligt. Ett marsvin är en sällskaplig djur och behöver ett hem där det kommer att få uppmärksamhet och kärlek. Att hamna i en bur och ignorerade är ett hårt liv för marsvin. De är tillgivna djur som älskar att hållas, och ägarna bör vara redo för detta. En blivande ägare ska få en bra bok om marsvin vård och läs den noga. Ett marsvin behov är inte utveckla, utan även en rymlig bur, säker sängkläder, en keramisk matskål, en vattenflaska med en sipper pip, pellets marsvin och Timothy hö. De utgör själva basen. En del människor sätta lite plast eller trä skydd inne i buren, men det är inte rekommenderat för den första veckan eller så hemma. Marsvin kan retirera in i bostad och vägrar komma ut, förutom att äta. Ett härbärge bör endast läggas till efter marsvin har vant sig vid sin omgivning.

Marsvin är strikta veganer. De inte äter någon form av köttprodukter, och behöver inte mejeriprodukter eller godis. En nugget av majs eller vete spannmål gång ibland kan vara en bra behandling, men dessa bör inte ges regelbundet. Pellets formulerats speciellt för marsvin ska komponera huvuddelen av kosten, tillsammans med timotej hö. En del burar har Ricks där hö kan placeras för att äta i lugn och ro, men de flesta Piggies inte äter hö hela dag. De kommer att äta en hel rick-full och wheek mer. Förresten, den "wheek!" Är ett ljud som marsvin inte gör i det vilda. Det är en uppmaning reserverat för människor att öppna kylskåpet-och ett marsvin vet exakt vad som står i kylen-behandlar.

Är marsvin intelligent? Begränsad kan vara en rättvisare bedömning. Inom sina gränser, de är ganska ljusa. Som nämnts ovan, de vet vad kylskåpet är för, eller åtminstone att öppna dörren: en behandling kan vara i framtiden. De verkar svara på deras ägare kommer in från att vara frånvarande, och de verkligen njuta av de plockas upp och älskade. De återvänder tillgivenhet nuzzles, rumpor huvud och gurglar av belåtenhet.

marsvin är ett byte varelse, och det kommer mask sjukdom. Ägare bör leta efter något rinnande eller diarré och varsel om marsvin är inte dricksvatten. Dessa är säkra tecken på sjukdom, och tiden är alltid av yttersta vikt vid behandling av ett marsvin. Om möjligt bör djuret tas till en veterinär som specialiserat sig på exotiska husdjur för behandling.

Djurets bur bör utsättas för direkt solljus och drag. Rumstemperaturen bör vara ganska konsekvent för att hålla sjukdomen borta. Höga ljudnivåer bör hållas till ett minimum, om möjligt. En stor fördel med marsvin som husdjur är att det är tyst. Ja, det wheek och gnäller och gurgla, men inte högt. De skallra sina vattenflaskor och objekt bang runt i sina burar, men inte skapar mycket uppståndelse. När deras burar hålls rena, marsvin också har mycket lite lukt. Också är människor sällan allergiska mot dem. Ett marsvin är också i allmänhet en kräsen liten djur och håller sig själv trimmas, men varsam borstning med en mjuk-borst borste är också uppskattat.

Marsvin är packat med personlighet och vänlighet. De biter sällan och är social, sympatisk små djur. Som sådana gör de mycket husdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.