Why Do bladen färger i höst?

vänder blad av lövträd är ett välkommet tecken på höst och den längre, kallare nätter. Vibrant röda, gula, och apelsiner utgör färgschemat för hösten, och de är alla en del av den cykliska karaktär säsonger. Blad på träd, buskar och växter vända färger när de börjar processen med att gå i vila inför vintern.

Bladen är de delar av växter och träd som gör det foder som krävs för att upprätthålla liv. Träd använda solljus, vatten och koldioxid ur luften för att producera energi. Den koldioxid och vatten omvandlas till glukos, som är en typ av socker. Den glukos används sedan som energi för trädet att leva och växa. Hela denna process kallas fotosyntesen . Bladen är gröna, eftersom de innehåller kemiska klorofyllet , som underlättar fotosyntesen. När dagarna och nätterna börjar svalna och nätterna blir längre, träden känner att hösten och vintern närmar sig. I träden förberedelser för att gå i vila, cirkulation på bladen, som inte längre behövs för att producera livsmedel, är avskuren. På grund av den längre nätter och minskad solljus, är produktionen av klorofyll minskat, vilket innebär att den gröna så småningom kommer att försvinna från bladen. Några av de pigment som förorsakar livfulla färger i bladen, såsom karotenoider , finns redan i bladen, men skyms av den gröna klorofyll. Karotenoider är ansvariga för gult, apelsiner, och brunt. Den pigment som orsakar ljusa röda, rostbildning och purpur kallas antocyaniner . Dessa produceras i bladen på vissa arter under hösten på grund av stora mängder glukos i bladen, tillsammans med det starka ljus falla. Detta är varför vissa arter av träd som producerar röda blad i förhållande till andra som visar gult eller guld. p

Maples är kända för sitt utbud av hösten paletter. Olika arter av lönn tur ljust rött, lila, gula, eller nästan färglös till hösten. Oaks tenderar att ge bruna och röda på grund av avfall i sina blad. Hickory träd har gyllene bruna blad och aspar och popplar gulna. Dogwoods producera purpurröda blad, medan sourwoods och svart tupelos producera ljus Crimson röda blad. Almar kan vara en liten besvikelse, eftersom deras blad vanligtvis blir bruna och faller av utan en stor show.

Olika arter sväng vid olika tidpunkter. Träd i den östra regionen i USA tenderar att vända tidigare, i september. I slutet av november, kommer träd i Smoky Mountains, Adirondacks, Rocky Mountains, och Appalachians har alla blad på hösten. Out West, träd i de bergiga regionerna en tendens att vända den senaste.

Flera faktorer påverkar höstfärger, som några år bättre eller sämre för visning än andra. De bästa höstfärger beror på en varmare, regnig vår, bra väder under sommaren och varmare, soligare falla dagar och svala nätter. En mer nedslående falla visar kan bero på en senare vår, en torka under sommaren och ett varmare spell under hösten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.