Vilket djur gör en bra klass Pet?

En klass sällskapsdjur kan vara en ovärderlig erfarenhet för grundskolan barn. Den sällskapsdjur kan lära ansvar, bygga en anslutning till klassrummet, tjäna som ett motiv, och vara något för barnen att älska. Om läraren är villig att ta på sig ansvaret för att sköta om ett djur vid sidan av alla barn i klassrummet, en klass husdjur kan vara ett utmärkt komplement till en klass.

Många kriterierna måste beaktas när man väljer en klass sällskapsdjur. En klass sällskapsdjur kan inte vara alltför stor, eftersom klassrum i allmänhet har begränsat utrymme. Kostnaden bör också övervägas eftersom läraren kommer sannolikt att behöva betala för klassen sällskapsdjur, dess mat och dess livsmiljö. Det måste vara något hardy, som klass sällskapsdjur liv är inte lätt. Varje typ av djur har sina fördelar och nackdelar, och en lärare måste väga dessa och fatta beslut om vilken klass som sällskapsdjur är rätt för sin klass.

gnagare som hamstrar, gerbiler, råttor, och marsvin inte kräver någon särskild miljö, dyr utrustning eller särskilda temperaturer för att trivas. De är lurviga, söt, varm, och barn att utveckla en stark anknytning till dem snabbt. Nackdelen med att ha en gnagare för ett husdjur är att de tenderar att ha en stark lukt om sin bur inte rengörs ofta. De kan också bita om de är provocerade, och är ofta mycket sköra. Yngre barn bör övervakas noga vid hantering av små gnagare, eller du bör införa en "hands-off" regeln för att undvika oavsiktlig ovarsam hantering.

Fåglar är fysiskt mer känslig än många andra djur. De kommer inte överleva i utkast och behöver en något reglerad temperatur i sin miljö. Många fåglar är ganska social och gör bäst med andra fåglar eller när de hanteras rutinmässigt av människor som kan vara lämpligt med dem. Små barn inte kommer att få konsten att hantera en fågel utan att skada den, vilket gör det ett dåligt val för en klass sällskapsdjur.

Vissa kräldjur är vackra att se på men är känsliga eller giftiga och bör inte hanteras av barn. Andra är mer härdiga men behöver utarbeta och dyra livsmiljöer, med värme. De flesta ormar och stora ödlor äter råttor och möss, som kan vara skrämmande för små barn att bevittna. Vissa reptiler, såsom Leopard Gecko, verkar mer harmlösa, tål mer hantering och kan därför utvecklas bättre som klass sällskapsdjur.

en tålig fisk, såsom en Betta, är ett bra billigt alternativ för en klass sällskapsdjur. De är uppenbarligen inte krama eller måste kunna hanteras, vilket ger mindre interaktion för barnen. Men de är billiga, har relativt lång livslängd, och kan hållas i en enkel fisk skål.

Det finns andra typer av klass husdjur, men dessa är de mer populära. Varje lärare behöver för att fatta beslut om en klass sällskapsdjur för hans eller hennes egen klass. Även om en klass PET kommer extra arbete och ansvar, bidrar det till en positiv inlärningsmiljö och kan vara ett minne studenter har långt efter att de lämnat klassen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.