Vilka är världens dödligaste Spiders?

Det finns mer än 50. 000 kända arter av spindlar, men världens dödligaste spindlar är få. Alla spindlar kan bita och injicerar gift, men deras huggtänder är bäst lämpade för bitande och fantastiska insekter. När spindlar biter människor, har de inte alltid injicerar gift, och de flesta biter inte ger upphov till farliga reaktioner. När det gäller mänskliga dödsfall, får endast ett fåtal kvalster betraktas som världens dödligaste spindlar. Bett av svarta änkan, brun enstöring och brasilianska vandrande spindlar har varit kända för att döda ett litet barn eller bräckliga vuxen nu och då, men döden genom spindel bett är inte särskilt vanlig utanför tät djungel områden. En fördröjning av läkarhjälp tips ofta skalorna i händelse av en dödlig spindel bett. Antivenin, om sådan finns, kan vara ganska effektiva.

Identifiera giftiga spindlar kan vara svårt, men alla har sina egna särdrag. Kanske mest kända är den svarta änkan, en arachnid hemma i Nordamerika. De är mycket små, allt från en halv tum till en tum (1,27 till 2,54 cm) i längd, inklusive ben. Svarta änkor är helt svart förutom ett stort rött eller orange timglas design på undersidan av buken. Tricket är att vända spindel över att inspektera sin buk. Svarta änkan biter sällan giftig, men symtomen av ett gift bita inkluderar muskelkramper och smärta i sårområdet. En annan giftig nordamerikanska spindel kallas bruna enstöring, som ibland kallas fiddleback spindel. Det är oftast brun eller ljusbrun med en markering som ser något som en fiol svagt synlig längs ryggen. På mindre än en tum (2,54 cm) i längd, den bruna eremit ofta gömmer sig i vedtravarna och tyst hörn i en källare eller garage. Biter är sällsynta, och nekros av bettsåret är ännu ovanligare. Ett mycket litet antal människor kan ha en systemisk reaktion på en brun enstöring bett. Dödsfall är oftast små barn eller personer med svagt immunförsvar.

världens dödligaste spindlar för människor är brasilianska vandring spindlar, även känd som banan spindlar. Fler människor i världen dör av deras gift än någon annan giftig spindel på jorden. Den brasilianska vandrande spindel är hemma i djungeln i Syd-och Centralamerika, och har en tendens att vandra in i befolkade områden, därav namnet. Giftiga banan spindlar växa ganska stor, med ett ben span nå fyra till fem inches (från 10,16 till 12,7 cm). När attackerade, spindeln kommer baksidan upp på bakbenen och svajar fram och tillbaka i en aggressiv attityd. är Fågelspindlar ofta tros vara en av världens dödligaste spindlar, men det är bara en myt. Tarantula spindlar kan växa till en enorm storlek, med ben spänner varierar mellan 3 och 12 inches (7,62 och 30,48 cm). De är också ganska fet och hårig, ger Tarantula en skräckinjagande utseende, men fågelspindlar är relativt fogliga och sällan bita. Även om ingen människa har någonsin dött direkt från tarantella gift, en bettsåret kan smittas om den inte behandlas.

Slutligen ringa insekt som kallas Daddy Long Legs är definitivt inte en av världens dödligaste spindlar. Det är inte ens riktigt en spindel. Den Pappa Långben har en uppsättning små huggtänder som inte kan bita igenom människohud. De har klor i änden på benen som kan nypa, men pappa långa ben anses vara helt ofarliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.