Vilka är de "poäng" på en Buck?

En bock är en manlig rådjur, och i jakt terminologi, punkter på en bock är de individuella pinnarna av Buck horn. Generellt sett, desto fler poäng en bock har, desto mer prestige för jägaren som lyckas döda honom. Många jägare hålla hovar från sin dödar som en trofé, prizing särskilt stora "Racks," som de kallas. Andra än jägarna får diskutera frågor som bra, biologer, till exempel registrera information om punkterna på Bucks studierna.

Antlers är mycket intressanta och helt unika fysiska strukturer. I de flesta hjortdjur, utveckla de bara på de manliga och de fälls varje år efter parningssäsongen. Medan hornen växa i, är de täckta av ett mycket mjukt levande vävnad som är känt som sammet, som sammet dör, dollar gnida bort det, och så småningom horn lossna också. Ju äldre en hjort är, desto fler grenar utvecklas i horn. Det finns flera delar i ett hjorthorn. Helljuset, som ni kanske förstår är den viktigaste grenen av horn, och toppen på helljuset räknas som en av punkterna på en bock. Nära där hjorthorn framgår av huvudet, är det vanligt att se en panna Tine, en liten Tine som sticker rakt upp, och det är också behandlas som en punkt. Den hjorthorn tillverkar också ett antal filialer som kallas pinnarna, och pekar på en bock motsvarar summan av alla dessa individuella pinnar på båda hornen. När hovar tas som trofé, punkter eller hur inte den enda avgörande faktorn. Många jägare tittar även för hovar som är mycket symmetriska, med något brutet eller misshaped pinnarna. Jägare tenderar också att föredra stora uppsättningar av hovar, letar efter blotta storlek utöver enskilda punkter. Man kan också samla fallit horn Som hjorten skjul, även om detta medför mindre mystik än jakt i många regioner i världen. I vissa fall pekar på en bock är särskilt anmärkningsvärda, uppsamlare en 14 punkters bock, till exempel, anses vara en stor prestation för en jägare.

De pekar på en bock är inte bara används för att beräkna värdet av en trofé. I vissa områden har viltvården organ som inrättats "point gränser", vilket innebär att spänn måste ha ett visst antal poäng för att kunna tas. Dessa led gränsvärden vanligtvis hänvisar till punkterna på ett horn bara, och de är utformade för att hålla rådjur populationer stark. Poäng är också forskat i några biologer som är nyfiken på den process av horn bildning och effekterna av olika miljöförändringar på rådjur horn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.