Vilka är de olika Dog grupper?

hundutställningar, kommer du att se hundar som visas i hund grupper. Hundar brukar vara inordnade efter likheter i beteende eller vissa gemensamma drag. Dog grupper är inte nödvändigtvis alltid korrekt och är snarare människans försök att gruppera hundar tillsammans med gemensamhet. Men vissa hundar, som terriers till exempel, grupperade på terrier, men kan också betraktas som jakt eller sport grupper. Vissa Terriers hör vidare i leksaken grupp, liksom Yorkshire eller Silky Terrier. Du kan ibland se hundar av samma typ tävla i utställningar i två separata hund grupper.

Hund grupper är inte helt statiska heller. Vissa hundar kan omklassificeras i en viss grupp när de blir en godkänd ras, eller när man vet mer om hunden. Det finns också olika listor av hund grupper beroende på den upphandlande organisationen. Hunden grupper som följer är de som erkänts av American Kennel Club (AKC).

Sporting hundar tenderar att hänvisa till hundar som kan jaga, eller hämta jagade djur. De kan ibland kallas kanon hundar, eftersom deras allmänna mål är att hitta och inte nödvändigtvis döda djur som har blivit skjuten. Denna grupp har mycket lite av variansen. Den tenderar att omfatta de flesta retrievers, de flesta spaniels, mest pekare och några andra. Till exempel Vizla, den Spinone, och Weimaraner är alla en del av den idrottsliga grupp. Klassificera dessa hundar med hund grupper som denna inte alltid tala om den potentiella ägaren vad som väntar. Många av hundarna i den idrottsliga gruppen inte jaga inte och skapar fantastisk husdjur.

Non-Sporting hund grupper uppvisar enastående variansen i raser. Dessa hundar kan fortfarande användas för jakt, men ofta helt enkelt inte passar någon annanstans. Icke jakthundar omfattar tibetansk terrier, den Lhasa apso, den dalmatiska, The Bulldog, den Shiba och pudel. Observera att vissa av dessa hundar är suverän på att vara vakthundar, liksom Bulldog och att Pudeln var från början en jakthund, ganska hård mot lejon.

Arbeta hundar är de som kan vakta, hjord, räddningstjänst eller jaga. Ofta polis, brandkår, släde och hundar rädda klassificeras i denna hund grupp. Exempel på brukshund gruppen inkluderar: Siberian Husky, Newfoundland, Rottweiler, Saint Bernard och Grand Danois.

Vallning hundar är främst får och boskapsskötsel. Ändå har många människor äga dessa hundar för något annat ändamål än att de gör bra husdjur. Vallhundar ofta behöver mycket motion så att de inte tar ut sin "valla" instinkter om dig eller din familj, stora varven kan hjälpa dessa raser mycket eftersom de är vana vid allt. Vallhundar kan vara små till stora. Några exempel är den walesiska Corgi, english sheepdog, Australian cattle dog, Shetland Sheepdog (Sheltie), Collie, Border collie och Briard.

Terrier hundar med större delen av terrier raser. Vissa kan också klassas som arbetstid hundar eller i kategorin Övrigt. Notera Tibetansk terrier ingår inte i detta eftersom det inte är tekniskt en terrier.

Toy hundar är oftast de minsta hundarna och inkluderar vissa hundar som kan räknas till den terrier rasen . Egentligen denna grupp har stor räckvidd. Till exempel hittar du i Bryssel Griffon, den italienska Greyhound, små pudlar, den Bichon havanais, den Toy foxterrier, och Cavalier King Charles Spaniel i denna grupp.

Hound hundar kan delas upp i två grupper, men kanske inte alltid. I vissa fall är de grupperade i doft hundar och hundar syn. I de flesta fall alla hundarna bedöms i en grupp. En del hundar visar också innehålla en restgrupp, som används för att bedöma hundar som kanske inte tidigare har accepterats som en erkänd ras i hundvärlden. När dessa raser blir erkända och klassificeras, upprättas en hund klubb som den AKC skapa standard för hundar och dömer dem därefter. Några ovanliga raser på väg till erkännande inkludera Tibetansk mastiff, den kinesiska Foo Dog, Rat Terrier, och den franska mastiff.

Det kan hjälpa när du är att välja en hund till forskning hunden grupper för att se vilka hundar som passa bra för din familj. Men varje hund är en individ, och en del hund grupper kan ha ett stort utbud av olika personligheter. Ändå är det ett bra ställe att börja om du letar efter en hund kompis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.