Varför Giraffer Har långa halsar?

Många observatörer av giraffer har noterat sin ovanligt långa halsar, vilket leder till en hel del spekulationer om varför giraffer har långa halsar. Det finns ett antal teorier, men den mest troliga förklaringen är att giraffer med längre halsar är mer framgångsrika i slagsmål, och giraffer som vinner kämpar kan rasen. Den berömda hals giraffen har uppenbarligen utvecklats ur en önskan att vinna strider, och århundraden av det naturliga urvalet under längre tid, har lett tjockare halsar till den moderna giraff. är den långa hals giraffen stöds med mycket stark förankring muskler som hjälper djuret hålla huvudet upprätt. Som ett resultat av utvecklingen av långa hals har giraffer tvungna att göra flera anpassningar för att överleva, bland annat utveckling av en mycket kraftfull cirkulationssystemet som skjuter blod från hjärtat till hjärnan. Med tanke på de fysiska påfrestningar som skapats genom att ha en sådan lång hals, det finns inga tydliga biologiska fördel giraffer, vilket framgår av den allmänna bristen på långhalsade djur i världen.

Somliga påstår att giraffer har långa halsar, så att de kan bli stora blad på träd och buskar, och hävda att man kan nå högt blad skulle ge giraffer tillgång till föda under perioder av torka när bladen är knappa . Forskare som studerat giraff matning mönster konstaterades att det i själva verket, giraffer tenderar att bläddra låg, sänka sina huvuden för att äta. I det våta säsonger, när det finns ett stort bladverk ovanför, får giraffer surfar på högt blad.

Andra personer har föreslagit att giraffer har långa halsar, så att de tydligt kan se annalkande rovdjur. Biologer har till stor del ogillade denna teori och hävdar att om att kunna se över stora avstånd var en sådan fördel, skulle fler djur har långa ben och halsar. Även det faktum att giraffer har långa halsar har säkert gjort det lättare att upptäcka rovdjur, är det osannolikt att giraffer utvecklats långa halsar speciellt för detta ändamål.

Giraffer och många av deras släktingar kamp huvudsak att slå varandra med deras halsar och huvuden, i en process som kallas hångel. Kvinna giraffer använda halsarna som dödliga vapen, piskande halsarna runt och klubbverksamhet sina motståndare med sina tunga skallar. Ju längre och tjockare halsen, desto mer punch det förpackningar, så det verkar som giraffer har långa halsar, så att de kan slåss mer effektivt.

För som är intresserade av en annan Faktoid om dessa afrikanska däggdjur, förutom att ha lång hals, giraffer också har mycket lång tunga. Djuren använder sina tungor för att nå runt törnen av akacia träd för att nå blad utan att skada deras nosar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.