Var är det bästa stället att få en hund?

Du har tagit det beslutet att skaffa hund, och nu måste du fundera på vilken hund passar dig bäst, och var du kan köpa det. Djuraffärer erbjuder hundar till salu, men ofta dessa hundar är produkter av valp kvarn avel taktik. Genom att köpa en hund från dem, kan du möjligen att stödja både valp kvarnen, och riskerar att få en hund som kan ha en betydande sjukdom eller genetisk sjukdom på grund av inavel taktik. Så djuraffärer, om de arbetar tillsammans med en lokal kvinnojour är inte alltid rätt plats att skaffa hund. Om du kan, den bästa och mest prisvärda stället att få en hund är din lokala djurhemmet. I storstäderna finns tusentals övergivna djur avlivas varje år, och det har lite att göra med deras beteende eller adoptability, men mer att göra med finansiering och frågor som rör rymden. Endast så många hundar kan hållas vid liv i skyddsrum. När du får en hund från ett skyddsrum, är ni rädda främst den från en för tidig död.

Många tycker att kvinnojourer bara har hund av okänd härstamning, men statistiken inte bär ut det här. Skyddsrum i hela USA måste rutinmässigt euthanize purebreds liksom blandade arter. Det är sant att renrasiga hundar kan vara lite svårare att få, men det är inte omöjligt om du är beredd att ha tålamod. Ett alternativ till skyddsrum om du vill ha en hund en gång är att kontrollera med djurens räddare av vissa raser. Nästan varje erkänd hundras har en grupp av räddningsarbetare som bryr sig om hundarna om de är övergivna eller måste returneras till uppfödaren. Avgifterna är inte hög för att få en hund räddats, om kostnaden för att få en hund i ett läger, mellan 50-200 US dollar (USD).

Purebred hundar blivit svårare att få när folk vill ha en valp. Du kanske vill göra lite tänkande i denna fråga. Valpar är ju söta, men de kräver också utbildning. Om du får en hund som är ett år gammal, kommer det huvudsakligen bli fullvuxen, och om det har tränats en stor del av ditt arbete elimineras. Om du måste ha en valp, är det klokt att göra din forskning på hunduppfödare med välrenommerade förädling. När du går för att få en hund bör du kunna inspektera föräldrar, platsen där hundar hålls, och uppfödaren inte på något sätt kringgå frågor om djuret du vill ha. Du bör inte få en hund från människor som erbjuder sig att leverera, eftersom de kanske inte vill att du ser levnadsförhållandena för hunden. Om du inte kan inspektera hem, inte får djuret. Också, genom att be för och utreda referenser, får du en hund som har behandlats humant. Om du vill ha en valp, men inte bryr sig om släktskap, kan lokala djurhärbärgen fortfarande vara det bästa alternativet. Valpar är ofta tillgängliga. Vissa raser, även när de blandas inte kan vara det bästa hundar för din livssituation. Liksom, alla hundar som har pit-bull föräldrar är nu föremål för större förordningar. År 2006 blev San Francisco en av de första städerna i USA att faktiskt kräva att alla pit-tjurar och halv-cross pit-tjurar vara kastrerade och kastrerade. Om du hyr kan du även höra med din hyresvärd om vissa raser eller korsningar är inte tillåtna. Ibland hyresvärdar kommer underkänna flera terrier raser, liksom större raser.

Om du vill ha en hund och en ganska ung hund kommer att vara godtagbart, är det viktigt för att fråga om tidigare beteende av hunden. Återigen, skyddsrum ofta information som bygger på observationer av djuret om vad slags hem bäst skulle passa hunden. Ofta skyddsrum ger dig möjlighet att prova på hunden för att se hur det passar med din familj och hemmiljö. Genom att kunna ha hunden på besök, kan du se till att du får en hund som bäst passar dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.