Var Brontosaurus ett riktigt Dinosaur?

Brontosaurus är en intressant varelse: en märklig blandning av ambition, dålig vetenskapliga metoder, och en del av dinosaurier krig ras i slutet av 19th century. För de som är fans av Brontosaurus, kanske du vill flytta några bilder du har i det bredvid resten av ditt mytiska djur samling. Det fungerar bra med varelser såsom jackalope eller enhörningen. Även om namnet är fortfarande populärt bruk, fanns denna dinosaurie aldrig, och i själva verket var en Apatosaurus kropp med en Camarasaurus huvud.

Idén om ett enormt stort, örtartade dinosaur som en gång befolkade jorden inte dö med döden av den fiktiva Brontosaurus. Apatosaurus är otroligt stora djur, och de var växtätare. Den största skillnaden är att Apatosaurus huvud är något längre i nosen, och ser annorlunda ut än den tunga Jawed camarasaur. Det är förvisso inte första gången forskare har gjort ett misstag att identifiera en ny skapelse. Dessutom kan detta fel har varit något avsiktligt av paleontologen som "upptäckte" kallades Brontosaurus, Othniel Charles Marsh. Marsh var desperat försöker sortiment nya dinosaurie arter och gå vidare i sin rival paleontologen Edward Dinker Cope. Cope hade redan upptäckt och namngett Apatosaurus, och Marsh ville ha en upptäckt lika stor och imponerande. Vad gör Marsh handlande något smygande är att han inte hitta någon Camarasaurus huvudet någonstans nära kroppen i apatosaur han grävde upp. Istället fann han en minst fyra miles (6. 44km) bort. Marsh's "Discovery" var krossat och märkas Apatosaurus av den tidiga 20th century, men det vetenskapliga samfundet inte officiellt tillrättavisa Marsh och hans "Brontosaurus" upptäckt ansågs vara ett misstag. Det tog till 1970-talet att korrekt lägga ihop huvud och kropp på rätt sätt, och du kommer att notera böcker som är utgivna på 1960-talet, eller tidigare visar apatosaur med en absurt stor skalle.

>

Men detta stora påhittade dinosaurie förföljt genom föreställningsvärlden hos allmänheten och förblir kallad "riktiga". Det är avgjort inte verklig och museer i USA nu har rättat till sina skelettdelar av fd Brontosaurus modeller för att i stället likna den mindre rubriken Apatosaurus. Ironiskt nog, även ett Microsoft Word? stavningskontrollen erkänner Brontosaurus och inte namnen på de två varelser som utgörs av fiktiva dinosaurie. Således ordet Brontosaurus sannolikt att förbli, även om varelsen gick aldrig vår jord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.