Vad kan jag göra för att stoppa den globala uppvärmningen?

flesta experter är överens om att den globala uppvärmningen är allvarligt problem som kommer att ta avsevärd mänskliga ansträngningar för att stoppa det och vända dess effekter. Sanningsenligt, är den globala uppvärmningen en effekt av ett större problem: århundraden av ohållbart utnyttjande av jordens naturresurser och överanvändning av skadliga kemikalier. Frågan är så stor att det kan tyckas att det finns inget du kan göra för att hjälpa. Detta är dock inte fallet. Genom att göra små, vardagliga förändringar i din livsstil kan du hjälpa verkligen kampen mot den globala uppvärmningen.

Den globala uppvärmningen är den term som experter har till uppvärmningen trenden orsakas av mestadels mänsklig aktivitet sedan mitten av 20th Century. Medan jorden går genom uppvärmning och kylning förändringar under miljontals år, sedan 1950-talet har den globala temperaturen sköt upp till mycket högre nivåer än vad som kan förklaras av naturliga klimatvariationer. Experter på området menar att uppvärmningen trenden orsakas av många faktorer, men en av de mest skadliga är växthuseffekten.

Luftföroreningar såsom koldioxid kan samla in i jordens atmosfär i stället för att passera genom den. Detta orsakar en filt-liknande effekt över planeten, fånga solvärmen insidan och göra jorden ökningen i medeltemperatur. Många forskare tror att detta kommer att leda till att isen på nord-och sydpolen att smälta, att den stigande havsnivån, och i allmänhet göra jorden till en mycket hårdare planet för människor. Vissa människor föreslår att vi måste ändra allt vi gör, precis i denna sekund, för att stoppa den onda cirkel av uppvärmningen. Ändå fanns människor utan att orsaka skada avancerade till atmosfären i tusentals år, och små förändringar kan räcka för att åtgärda problemet med tiden. Det vore underbart om alla kunde använda kollektivtrafiken eller köpa en hybridbil för att rädda miljön från höga nivåer av förorenande utsläpp, men de är ännu inte i de flestas budget. Stället göra några justeringar av din körning behov kan hjälpa till att öka din bränsleeffektivitet och därigenom minska mängden gas du bränner. Kombinera ärenden så mycket som möjligt, och om du har flera hållplatser i ett stort shoppingområde, försöka gå från den ena till den andra snarare än körning. Stället för att köra till gymmet för att springa på ett löpband, Kom ut och gör ditt igång där.

Försök du bestämmer dig för att ta kollektivtrafik eller cykla till arbetet en gång i veckan. Du kan bli förvånad över hur avslappnande det är att ta en offentlig buss, som du kan sitta och läsa och inte oroa sig för att hitta en parkeringsplats. Och gaspriserna till rekordnivåer under stor del av världen, kan det hända att skära ner på körningen sparar allt dyrare resor till bensinpump, och i sin tur kommer att bidra till miljön genom att minska koldioxidutsläppen. finns många människor inför ett viktigt dilemma i affären: papper eller plast? Välja papperspåsar kan bidra till avskogning, medan plastpåsar är skadliga för miljön och kan kväva djur om misstag konsumeras. Kunniga livsmedelsbutiker erbjuder nu den miljömedvetet ett tredje alternativ med återanvändbara canvasväska. Prissätt på $ 1-$ 5 $, dessa finns på många livsmedelskedjor och gå en lång väg mot en minskad användning av någon typ av disponibel väska. Ytterligare en fördel för kunden, kommer du inte längre försöka lista ut vad man ska göra med alla dessa tomma väskor!

Återanvändbara produkter av alla slag är generellt en bra idé. De mindre resurser satsas på skadliga produkter, desto lägre miljöpåverkan. Genom att skära ner på engångs-making branscher, kan vi minska mängden skadlig gas tas i miljön genom fabrikerna. Prova att leta efter produkter som tillverkats av återvunna varor, som pappersmuggar, toalettpapper, och även möbler.

Tillsammans med bil-utsläpp och fabrikens produktion, brinnande gas och kol för energi är en av de största orsakerna till den globala uppvärmningen. Belysning våra hem och arbetsplatser med fossila bränslen bidrar till utsläpp av växthusgaser. Annat än att stödja planer för hållbar energiutvinning, såsom sol-eller vindkraftverk, det är enkla saker att göra för att bidra till att minska människans användning av fossila bränslen.

Enkla förändringar i ditt hem kan leda till allvarliga energibesparingar, samt monetära besparingar för dig. Byta glödlampor med fluorescerande dem kan minska energiförbrukningen med 60% för dina lampor. Kontrollera din luftkonditionering och filter värmare varje år och byt dem vid behov. Inte bara kommer det att allvarligt minska energianvändningen, kommer det också att hålla dig och din familj från att andas in luft som sänds genom ett smutsigt filter. En ovanlig tips är att linda din varmvattenberedare i ett isolerat filt, bevara värmeenergi och stoppa £ 1. 000 (453 kg) av utsläppen av koldioxid per år.

Vissa allmännyttiga företag erbjuder nu en gratis tjänst för att utvärdera Energianvändningen i ditt hem. Kolla med din lokala leverantör och se om detta prov finns att tillgå. Reda på var du använder mest energi kan hjälpa dig att fastställa strategier för lägre förbrukning. Liksom de flesta hushåll idéer som hjälper till att bekämpa den globala uppvärmningen, kan detta också spara dig mycket pengar på din gas, el och vatten räkningar. Vi har en av de bästa källorna för att bekämpa den globala uppvärmningen bokstavligen i våra trädgårdar. Växter, särskilt träd absorberar koldioxid och förse oss med rent syre att andas. Vissa experter tror att en bidragande faktor till den globala uppvärmningen är att vi har skurit ner så många av våra träd och skogar för industrin. Genom att stödja organisationer och stiftelser att skydda skogar och uppmuntra en hållbar avverkningsmetoder, kan du bidra till planetens temperatur ner. Glöm dock inte att du kan hjälpa i kampen mot den globala uppvärmningen helt på egen hand, och även få en ny hobby ut av arbetet.

Trädgårdsskötsel är en sund verksamhet och ett roligt sätt att göra ditt hem eller samhälle vacker. Ett träd kommer att absorbera över 2000 lbs (906 kg) av koldioxid under sin livstid, förhindra att gas kommer in i atmosfären. Om du har plats att plantera ett träd i din trädgård, försöka göra det. Kom ihåg, även om allt du har plats för ett fönster låda, de flesta växter är bra för luft och absorbera koldioxid och skapar syre. Om du kan använda ekologiska jord och gödsel, som hälsoskadliga kemikalier kan skada miljön, och faktiskt lägga till växthusgaser problemet.

Hur kan ändra din diet påverka temperaturen på jorden? Tro det eller ej, studier visar att det kan vara det största man kan göra. Köttindustrin är en av de största förorenare på planeten, i nästan alla tänkbara sätt. Metan resultat från avelsdjur är ett betydande bidrag till växthuseffekten, medan fabriker och växterna själva ansvariga för enorma luft-och vattenföroreningar och svår avskogning. Going vegetarian, eller åtminstone skära rött kött ur din kost, inte bara om att spara Ol'Bessie från kreatursinhägnader längre, det handlar om att stoppa ett oerhört ohållbara praxis som gör mätbara skador på hela planeten.

Om du inte kan ta dig sluta kött, försöka köpa dina animaliska produkter från lokala, små gårdar. Dessa har vanligtvis mindre påverkan på miljön, och även kan dela din oro för den globala uppvärmningen. Många små gårdar bedriva kol-kvittning metoder för att motverka eventuella skador på miljön som de ger upphov till. Genom att stödja lokala företag som tror på hållbara metoder, kommer du att göra det känt att dessa faktorer och bör uppmuntras. En av de största gåvor ges till alla vuxna medborgare i en demokrati är förmågan att rösta. Med din röststyrka, kan du förändra din stad, ditt land och din planet. Använd din chans att rösta på politiker och åtgärder som är passionerade och ärlig om miljöpolitiken. Rösta för global uppvärmning frågor som berörs och kandidater kostar ingenting, är lätt att göra och kan bidra till att sporra till förändring på en nivå bortom enskilda gester. Var noga med att tänka två gånger innan de röstar för nya utvecklingsprojekt i hemmet område om det inte finns tydliga tecken på att de kommer att använda hållbara produkter och processer.

Industrin är inte ont, oavsett vad vissa extremister kan tyda. Ändå har många företag, stora som små, har visat att de kommer att använda den billigaste och enklaste som finns, även om de bidrar till den globala uppvärmningen. När du kan uppmuntra industrin som är hållbar och säker. Det kan verka som en liten gest, men om tillräckligt många gör det, kommer marknaden att följa efter, och företag kommer att veta att det bästa sättet att få dina pengar är att genom gröna lösningar.

Oavsett om du är i balans, en politiker, en stay-at-home förälder, eller en polis, du är en medborgare av planeten jorden. Vi är inte alltid överens med varandra om medel eller åtgärder, men det är upp till oss alla att skydda vår planet. Om jorden blir unlivable för människor, som vissa forskare tyder kunde hända, kommer det ingen roll vad vi är ense eller oense om eftersom vi inte kommer att vara här längre. Kampen mot den globala uppvärmningen är, bokstavligen, bekämpning av våra liv. Ingen kan lösa det på egen hand, men ingenstans i historien har mänskligheten fått så stor möjlighet att gå samman.

Du behöver inte vara fanatiska eller perfekt och du behöver inte kasta ut nycklarna till bilen. Genom att göra små val som läker snarare än ont, kan du göra en skillnad i kampen mot den globala uppvärmningen. De flesta av oss kommer aldrig få minnesmärken våra framgångar, men det betyder inte att de är värdelösa. Små, kan vardagliga steg gör dig verkligen en superhjälte för planeten. Tänk bara på att göra din udden av återvinningsbart material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.