Vad innebär det att "Go Green"?

Att gå grönt kan syfta på många olika sätt du kan välja mer miljövänliga beteenden över dem som är mindre miljövänliga. Going Green kan betyda baby steg, där man successivt byta ut ett par saker du kan göra regelbundet, med andra saker du kan göra som inte leder till en sådan skuld till miljön. Ibland kan en enskild person eller företag och organisationer gör ett val att gå i grönt i stort sätt, genom att ersätta ett antal system eller problem med de som kommer att antingen vara till hjälp, eller åtminstone inte skadliga, till planeten. Det är ganska lätt att försöka gå grönt i liten skala. I ditt eget hushåll finns det många olika sätt. Byta grundläggande glödlampor med fluorescerande dem kan vara ett bra ställe att börja, eftersom de sparar energi. Återvinning burkar, papper, flaskor och är ganska enkelt. Plantering torka resistenta växter eller med hjälp av värme och luftkonditionering mindre kommer också att göra en stor skillnad. Även observera "Spare luften dagar" är ett bra ställe att börja.

För en del människor, Going Green slutar inte där. Du kan spara på gas genom samåkning, gå eller cykla till jobbet, eller investera i hybrid, alternativa bränslen eller elfordon. När folk verkligen komma in i åtagandet att gå grönt, kan de börja återuppbygga sina hem. Till exempel de kan bygga mer lufttäta konstruktioner som består av "gröna" material, och är beroende av ström genereras av geotermiska källor eller solens ljus. får nya företag inspireras till att skapa helt gröna miljöer i nya byggnader. Detta var fallet med San Francisco California Academy of Sciences, som återupptas under hösten 2008. För att gå grönt så långt, byggare återvinns ca 90% av den tidigare byggnaden, skapa en ny struktur med ett levande tak ovanpå för att ge bättre isolering. De förnyas också värme, kyla och för lätt att använda minst mängd el. Vissa får ström från solpaneler och material som används för att bygga upp denim istället för glasfiber till isolering.

Eftersom vi inte alla har råd att investera i helt remodeling våra hem eller företag, kan vi behöva göra på grund av vad vi har och gå små gröna val. Du kan gå lite grönt genom att se till att stänga av störst makt utrustning när du lämnar hemmet, genom att inte lämna vattnet rinnande när du borstar tänderna, och genom att köpa rengöringsmedel som är biologiskt nedbrytbara (och ofta säkrare att använda). Ett annat sätt att stödja gröna boende är genom att köpa livsmedel lokalt, särskilt de som är ekologiska och främja hållbart jordbruk och djur djurhållningsmetoder. I alla finns det gott om enkla val och förändringar vi kan göra som kan leda till en friskare värld. Summan av dessa val då de flesta människor väljer att gå grönt kan få en överväldigande positiv inverkan på planeten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.