Vad är vissa typer av jakthundar?

Det finns fem huvudtyper av jakthundar: hundar, hundar Gun, terrier, curs och feists. Inte alla av dessa typer av jakthundar som används över hela världen. Feists, till exempel, tenderar att hittas främst i USA, särskilt i södra staterna. Men alla dessa typer har gamla linjer, och de har fötts upp i århundraden för att hjälpa människor med jakt uppgifter, såsom omfattande skriftliga och målade bevisningen styrker.

Jakt hundar är arbetande hundar med både avel och utbildning som gör dem lämpliga för användning i jakt. Beroende på typ och specialisering, jakthundar hjälp att hitta och spola bytesdjur, nedskjutna hämta byte, spåra bytesdjur, eller delta i borttagning av bytesdjur. Runt om i världen, är många kennel klubbar och föreningar tillägnad jakthundar och till bevarandet av kulturarvet jakt. kan Hounds delas upp i två kategorier: doft hundar och hundar syn. Scent hundarna är tränade att följa byte av doft, och de har fötts ha ett utmärkt luktsinne, tillsammans med beslutsamhet och uthållighet. Några exempel på doft hundar inkluderar Bassets, Beagle, och coonhounds, bland många andra. Sight jakthundar som whippets, Borzois och afghanska hundar identifiera och spåra bytesdjur med synen. Vissa hundar har fötts upp för båda egenskaper, eller som blandade ändamål arbetar hundarna kallas lurchers.

Gun hundar kan också delas upp i flera kategorier. Retriever är utbildade för att återhämta byte som har nedskjutna, vatten hundar som pudel och labrador föds upp och utbildas för att återvinna byte såsom änder och gäss från vattnet. Pekare spår rov och "punkt", om ett särskilt fysisk hållning att indikera närvaron av byte, medan spaniels spår och spola byte för sina herrar. Setters kan hitta byten, anta ett pekande läge och färg när han uppmanas till detta. är Terriers uppvuxna och utbildade för att driva små däggdjur, mestadels under jord. Dessa jakthundar kan spåra rävar, kaniner och andra små däggdjur, både under och ovan jord, i motsats till feists, som används för att spåra och fånga små bytesdjur endast ovan jord. Curs är anpassade för att jaga och anfalla stora bytesdjur, och de har historiskt använts som kamphundar. Både feists och curs brukar vara blandade raser, föds upp för funktion snarare än utseende.

Många jakthundar har blivit populär bland folk som inte jagar som husdjur och visa raser. Bland jägare Denna praxis har mött ett blandat mottagande. Vissa personer anser att avel jakthundar med önskvärda egenskaper hos sällskapsdjur och djur visar kan försvaga jakt härstamning. Andra tror att jakthundar i grunden arbetar djur, och att de kan växa frustrerad över livet som husdjur, även om vissa jakthundar som irländsk setter, Beagle och spaniels göra stor sällskapsdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.