Vad är syftet med en svans med djur?

djurets svans kan tjäna djuret på många olika sätt. När den här frågan ställs, ser du främst förklaringar av svansen som en motvikt åtgärd för djuret. Visst, förklarar motverka funktion av svansen på vissa djur. Trädlevande arter kan kräva mycket speciella balans när man går på tunn träd-lemmar. Även i en katt, där svansen är inte alltid användbar, mekanismen på svansen gör det möjligt att "landa på fötter" om katten faller. Övriga trädlevande arter som possum har svansar som kan faktiskt hjälpa dem hänga på träd och fånga grenar som behövs. Många primater, som lemurer, använder även sin svans för att förbättra träd-klättring förmåga och ge balans. Ändå balans är inte den enda förklaringen. I många västapor, stjärtar är GRIP. Den GRIP svans tillåter djuret att rycka eller hugg med svansen. Det kan hålla i träd lemmar, eller till och med dra maten från buskar. Det fungerar verkligen som en extra hand. Vissa djur har vad som kallas en delvis GRIP svans. Det kan inte användas för att samla in mat, men kan användas för att behålla träden. Djur med delvis GRIP svansar omfatta råttor, porcupines träd och anteaters. Reptiler som ormar och många arter av ödlor och vattensalamandrar har delvis GRIP svansar. En svans kan fungera helt olika funktioner för ett djur. Uppenbarligen en häst behöver inte rycka eller hugga tag i träd. Hästar och andra husdjur som kor, använda svansar främst stöd i deras komfort. Swishing svans åtgärder kan hjälpa till att hålla irriterande flugor från att bita djuret. Många andra djur har denna fluga swatter åtgärd, såsom giraff, zebra och elefant.

svansen och fjädrar svans fåglar kan användas på många sätt. Dels i fåglar som flyger, får svansen användas för ledning och bättre aerodynamik när de flyger. Flygoförmögna fåglar, såsom pingviner, använder sina svansar när de simmar att ändra riktning. Svansar på manliga fåglar hjälper ofta att locka kompisar. Ingenstans är detta tydligare än i svansen av Peacock, som har utarbeta stjärtfjädrarna tänkt att väcka intresse peahens. I havsdjur, svansar är oerhört viktigt. Kraftfull Huvudsyftet med de delfiner svans driva den framåt snabbare. Svansen i många fiskarter främjar också bättre och snabbare simning och riktade resurser. Den svansen i ödlan kan delvis GRIP, men används också som en försvarsmekanism. När ödlor försök att undkomma rovdjur, många av dem har svansar som kan säkert ta bort. Detta gör att ödlan att undkomma ett rovdjur som griper honom i stjärten. Vidare kan ödlan växer en ny svans efter lossa en, så det kan leva för att försvara sig själv en annan dag.

Det finns några mycket specialiserade svansar i djurriket . Det skallra i slutet av skallerormen svans är en varning för rovdjur att hålla sig borta. Deer använder sina svansar för att kommunicera potentiell fara. Den kraftfulla sting på slutet av skorpionen svans är för ett utmärkt vapen, liksom den långa starka svans av krokodil. Grävlingar har platta svansar användbar för simning och ge varningar och hundar använda deras svansar att kommunicera känslor. Särskilda fördelar med svansen i varje djur är ofta vackert anpassad till djurens behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.