Vad är några vanliga Dog Sjukdomar?

Hundar blir sjuka precis som människor och några av de vanligaste hunden sjukdomar liknar dem som drabbar människor. Hundar är mottagliga för influensa, allergier, och öroninflammationer precis som deras mänskliga motsvarigheter. Komplikationer av fetma och övervikt plåga hundar ungefär samma sätt som deras mänskliga ägare. Den "Dog Flu" är en av de gemensamma hund sjukdomar. Gärna sina mänskliga komplement, det kännetecknas av nysningar, rinnande näsa, hosta och lätt feber. Hundens stam av influensa uppstod som en mutation av hästen rökkanalen som första gången i början av 2004. Det kan smitta från hund till hund under en sju till tio dagar om contagiousness. Det är ett luftburet virus och generellt kommit igång utan medicinsk behandling.

Allergier är vanligare hos hundar med uppskattningsvis en av sju hundar som lider av denna gemensamma hund sjukdom. Dog allergier kännetecknas av irriterad, kliande hud. Indikationer innehålla överdrivet slickande av tassar och mage, liksom gnugga i ansikte och öron. Gemensamma hund allergener är pollen, gräs och mögel.

Hundar kan också vara allergisk mot insektsbett samt livsmedel och läkemedel. Bikuporna är symptomatisk för hund allergier, som finns i röda upp knölar i huden ungefär samma som de gör hos människor. Detta kan lätt förväxlas med hund sjukdomar.

Många hundar lider av den gemensamma hund sjukdom öroninfektioner som följer vax uppbyggd eller öronskabb. Öroninfektioner kan bakterie-eller svampinfektioner samt allergi närstående. Hundar är mest utsatta för denna gemensamma hund sjukdom är de med hår på undersidan av öronlappar. Huvudet skakar, gnugga av öronen, eller en dålig lukt är starka indikatorer som en hund kan drabbas av en öroninfektion. En av fem hundar lider av artros. Detta kan inträffa som en genetisk störning eller kan orsakas av skador och sjukdomar. Hip dysfasi är den vanligaste formen av denna typ av hund sjukdomar händer oftast i större raser.

Kennelhosta är ett luftburet virus eller bakterier. Denna gemensamma hund sjukdom orsakar en irritation av hundens s luftstrupen vilket resulterar i en distinkt hosta som låter som djuret försöker klara strupen. Lätt gick fram när hundarna är i stora grupper, räcker det i allmänhet 7 till tio dagar.

Även hundar behöver inte hjärtinfarkter, ungefär en av tio upplever hunden skick kongenital hjärtsjukdom. Denna hund sjukdom är en försvagning av hundens hjärta. Som hjärtmuskeln långsamt misslyckas, inte tillräckligt med blod sprids via hundar system som kräver att hjärtat slår snabbare. Denna hund sjukdomen inte botas. Behandlingar finns, men i allmänhet andra organ äventyras som hjärtat försvagas.

Den vanligaste av hundens sjukdom är en sjukdom som delas av den mänskliga befolkningen, fetma. Uppskattningsvis 40 procent av hundar lider av denna sjukdom. Dess effekter hos hundar är ungefär samma som hos människor, ofta leder till diabetes, högt blodtryck och artrit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.