Vad är några olika typer av boskap?

När tänker de flesta på kor, en stor, älskvärd svarta och vita djur troligen kommer att tänka på, men det finns faktiskt ett stort antal typer av nötkreatur, med nästan ett tusen nötkreatursraser höjs över hela världen för en olika ändamål. De svarta och vita boskap du tänker på, förresten, är mjölkkor av rasen Holstein, en av de mest upp mjölkkor raser i världen. Korna kommer i olika former och storlekar, för alla slags syften, och många människor arbetar för att bevara sällsynta nötkreatursraser, tillsammans med århundraden av jordbruk arv som de representerar.

Två stora underart av boskap är domesticerade: Bos taurus taurus eller taurin boskap och Bos taurus indicus eller zebus. Taurin boskap är anpassade till svalare klimat på norra halvklotet, medan zebus är bättre lämpade för varma, torra klimat som de hittade i Afrika. Detta har faktiskt orsakat problem bland vissa välmenande biståndsorganisationer, som har exporterat taurin boskap till Afrika för att hjälpa människor med svält villkor, bara för att upptäcka att dessa djur inte är anpassade till miljön, vilket kräver mycket mer resurser än zebus och i slutändan visar sig vara mer problem än vad de är värda. är typer av boskap allmänhet bryts upp på ändamål. Nötkreatur, som du kanske tror, föds upp för att ge stora mängder kött av hög kvalitet, medan mjölkkor har fötts för att leverera kopiösa mjölk med hög halt av smörfett. Förslag till boskapen föds upp för att fungera djur, dra plogar, vagnar och andra lantbruksmaskiner. Multipurpose boskap kan utföra två eller alla tre av dessa uppgifter, beroende på rasen.

Några välkända exempel på nötkött kor inkluderar: Angus, Limousin, Longhorn, North Devon, Wagyu och Hereford. Populära mjölkraser, utöver de Holstein, inkludera Brown Swiss, Jersey, Ayrshire, och mjölkning Shorthorn Cattle. Dessa typer av boskap alla tenderar att vara mer lättviktig än nötkreatur, och många av dem är mindre, liksom. Tröjor i synnerhet är kända för sin mjölk och milda temperament.

belgiska Blues, Charolais, Lourdais, walesiska svarta och röda Enkäter är alla exempel på blandad användning typer nötkreatur. Du kan också hittas boskapen föds upp speciellt för idrotten, till exempel nötkreatur som används i tjurfäktning och bullriding. Ett antal uppfödare har också utvecklat zebu /taurin hybrider, dra nytta av de bästa dragen i båda underarterna att skapa särskilt starka, flexibla typer av nötkreatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.