Vad är några köttätande växter?

köttätande växter fångar insekter och kvalster och smälta dem för näringsämnen, ett ovanligt beteende för en anläggning. Arter av köttätande växter inkluderar Venus Flytrap, vissa sorter av Flugtrumpetväxter, butterworts och Sileshårsväxter. De köttätande växter växer ofta i områden där det finns mycket kväve i marken, kompensera genom konsumtion av insekter. Vissa varelser som förbrukas av köttätande växter inkluderar spindlar, flugor, larver, syrsor och sniglar.

Venus Flytrap är den mest kända bland köttätande växter, erkänns vida omkring för sin unika utseende och tänder-liknande taggar . Venus Flytrap, som fått sitt namn från den förföriska grekiska kärleksgudinnan, lockar insekter i sina käkar med en söt nektar. Denna nektar är en variant av samma nektar som många andra växter använder för att locka bin för att bistå i pollenation. När olyckliga insekten tar sig fram i gapet på Flytrap stimulerar det känsliga utlösa hårstrån, vilket gör att fälla för att stänga på mindre än 100 millisekunder. Venus Flytrap är en sällsynt medlem i klassen av växter med förmågan att röra sig snabbt. Dess naturliga livsmiljö är myrarna runt Carolinas, extremt våt, insekt-angripna området.

mindre kända köttätande växter inkluderar krukan anläggning, en anläggning med pitcher-formade blad. Krukan Anläggningen använder söta dofter att locka till sig insekter, som sedan glida in i krukan. Insidan av krukan har hår pekar nedåt, vilket gör det omöjligt för insekter att klättra tillbaka ut. Längst ner i krukan fabriken är en vattenpöl som tjänar till att dränka fångade insekter. Insekten därefter omvandlas till lösliga näringsämnen genom en process av naturlig nedbrytning samt mag åtgärder av enzymer. En tredje arter av köttätande växter är butterworts, star-shaped saftiga växter som fångar insekter med slem. Detta är den vanligaste arten av köttätande växt, som finns i Asien, Europa och Nordamerika. Enskilda blad ha förmåga att emballaget runt fångade byten, kväver den och påskynda matsmältningen. Växten utsöndrar kontinuerligt slem pärlor över ytan, se till att varje insekt oturen att vandra på det kommer att bli instängd.

köttätande växter är populära hos växt-lovers, upptäcks i anläggningen butiker över hela världen. Dessa växter, särskilt Venus Flytrap, har fångat allmänhetens fantasi. Ett antal legender finns som talar för större köttätande växter, vissa till och med kan äta däggdjur, även om dessa legender utan bevisning grund.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.